Haberler

Altınordu Kulübü, U21 Ligi'nde Lider Olan Takımını Ligden Çekti

Güncelleme:

1. Lig ekiplerinden Altınordu, U21 ekibinden A Takım'a toplamda 10 oyuncu aldı. U21'de oyuncu kalmayınca liderken takımı ligden çekti.

PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu, devre arasında U21 takımından 10 futbolcunun A takım kadrosuna dahil edilmesi üzerine, 340 bin TL ceza ödemeyi göze alarak, ilk yarısını 5 puan farkla lider kapattığı U21 Ligi'nden çekildi.

MAÇLARA ÇIKMAMA KARARI ALDILAR

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Seyit Mehmet Özkan, kaleye 2, savunmaya 3, orta sahaya 4 ve forvete 1 genç olmak üzere altyapıdan A takıma 10 futbolcu daha kazandırdıklarını belirterek "A Takımdan 8 oyuncu ile helalleşerek yollarımızı ayırdık. Gidenlerin yerine 10 evladımızı takviye ettik. U21 Ligi'nde sahaya sürecek oyuncumuz kalmadığı için, ikinci yarıda maçlara çıkmama kararı aldık. 20-21 yaşlarında amatör oyuncularla toplama bir takım yapıp, yasak savmayı da açıkçası içimize sindiremedik" şeklinde konuştu.

MAÇ BAŞINA 20 BİN TL CEZA

Altınordu, U21 Ligi'nde ikinci yarıda çıkmayacağı 17 karşılaşma için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) toplam 340 bin TL ceza ödeyecek. Statüde, "U21 Ligi'ne katılmayan veya katıldığı halde müsabakalara devam etmeyen kulüplere, müsabaka başına 20 bin TL para cezası verilir" maddesi yer alıyor. U21 şampiyonlarının karşılaştığı Süper Kupa'da ise kaybeden takım 75 bin TL, kazanan ekip 125 bin TL ile ödüllendiriliyor.

ÜÇÜNCÜ ÇEKİLME KARARI

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, daha önce 2 kez altyapı takımlarını ligden çekme kararı almıştı. Kırmızı lacivertlilerin pilot takımı Gümüşordu 2014-15 sezonu öncesi teknik heyet ve futbolcuların can güvenliği olmadığı gerekçesiyle Bölgesel Amatör Lig'e katılmama kararı almıştı. Altınordu yine 2014-15 sezonunun ikinci yarısında altyapıdan 8 futbolcusunun profesyonel sözleşme imzalaması üzerine U21 Ligi'nden çekilmiş ve 340 bin TL ceza ödemişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Seyit Mehmet Özkan Eskişehirspor Altınordu Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title