Haberler

Altınordu, Fım'e Üye Oldu

Kulüp başkanı Özkan: "FIM, Afrika ve Uzakdoğu Asya'nın çocuklarına bir yandan futbol götürürken, diğer yandan engelli ve down sendromlularla ilgili etkinlikler düzenliyorlar"

Altınordu Kulübü'nün futbolla ilgili sosyal projeler üreten Avrupa'nın önde gelen girişimlerinden biri olan Football is More (FIM) üyeliğine Türkiye'den davet edilen ilk kulüp olduğu bildirildi.

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, yaptığı açıklamada, FIM ile Altınordu Futbol Sosyal Girişimi felsefesinin birebir  örtüştüğünü, bu organizasyonun içinde yer almaktan son derece mutlu olduklarını belirtti.

Türk futbolunda sadece tüketen tarafta olduklarını ve genç Türk nüfusunu kullanma adına çok şey yapmaları gerektiğini bildiren Özkan, şunları kaydetti:

"Bu anlamda çocuklarımıza sadece futbol içi değil, futbol dışında da eğitim vermemiz gerekiyor. FIM, Afrika ve Uzakdoğu Asya'nın çocuklarına bir yandan futbol götürürken, diğer yandan engelli ve down sendromlularla ilgili etkinlikler düzenliyorlar. Böylece futbolun kültürleri birbirlerine yakınlaştıran bir öğe olduğunu ispat ediyorlar. Kudüs'te İsrail ve Filistinli çocukları bir araya getirmişler ve etkinlik yapmışlar. Etkinliğin sonunda İsrailli çocuklara soru sormuşlar ve alınan cevap 'Filistinli çocuklar okulda öğrettikleri gibi kötü insanlar değilmiş' diye cevap verilmiş. Bence o etkinlik amacına ulaştı. O etkinlikte bu dünyanın yetişkinlerinin büyürken kirlendiğini ortaya çıktı. Biz, daha iyi bir dünya için bu oluşumun üyesi olduk. Bunlar bizim için şampiyonluktan çok daha önemli."

Üyeleri arasında Liverpool,  Manchester City, Arsenal, Chelsea, Real Madrid, Rapid Wien, Benfica, Bayern Münih, Werder Bremen, FC Zurih ve Hoffenheim gibi 29 kulübün yer aldığı FIM'e Birleşmiş Milletler Kalkınma ve Barış için Spor Genel Sekreterliği de destek veriyor.

İzmir'de Seyit Mehmet Özkan'a üyelik teklifini ileten FIM'ın CEO'su Hanspeter Rothmund, İzmir'e gelince gördüklerinin, yapılanlar ve oluşturulan kulüp felsefesi karşısında çok şaşırdıklarını belirterek, "Bu nedenle de Altınordu'nun üyemiz olmasını istedik. Avrupa'nın bir çok kulübüyle birlikte ortak organizasyonların içinde yer alacak Altınordu ile bir ağacın köklerine birlikte su vereceğiz. Futbolun sahada oynanandan fazlası olduğunu, sosyal hayatta futbolun önemini  anlatacağız ve bunu destekleyen kulüplerle birlikte büyüyeceğiz" dedi.

FIM Danışmanı ve Alman Milli Futbol Takımı ve teknik direktör Joachim Löw'ün scout ve analiz baş danışmanı Prof. Dr. Jürgen Buschman da Avrupa kulüpleriyle aynı düzeyde olduğunu gördükleri Altınordu'yu da FIM'e dahil ettiklerini belirterek, "Burada gördüklerimi ve tecrübelerimi, Türkiye'yi yakından tanıyan Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'e tüm detaylarıyla anlatacağım. Futbol adına bu yatırım eminim onun da çok hoşuna gidecek" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA / Spor

Seyit Mehmet Özkan Altınordu Afrika Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title