Haberler

Altınoluk'ta Festival Sona Erdi

Güncelleme:

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Altınoluk Antandros "Yaşama Saygı" Kültür ve Sanat Festivali'nin bu yıl 19.su düzenlendi.

23-24-25 Ağustos tarihlerinde düzenlenen festival 3 gün boyunca coşkuyla kutlandı. CHP Manisa Milletvekili Ecz. Özgür Özel, CHP Balıkesir Milletvekili Av. Ayşe Nedret Akova, CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Çevre belediye başkanları ve CHP belde başkanları ve yönetiminin, sivil toplum örgütleri başkanlarının, basın mensuplarının ve binlerce vatandaşın katılımıyla başlayan festivalin her günü ayrı bir heyecan ve coşku içerisinde geçti.

Festival boyunca her gün ayrı bir etkinlik düzenlendi. Yoğun bir katılımın gösterildiği kortej yürüyüşü ile başlayan festival de el sanatları ve kitap sergileri, Satranç, Masa Tenisi ve Briç Turnuvaları, panel, şiir dinletisi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte düzenlenen çocuklara yönelik 2 günlük eğitsel gezi, tiyatro gösterisi ve konserlerin yanı sıra 3 gün boyunca çeşitli yerlerde Altınolukluların karşısına çıkan Homeros, Truvalı Helen, Afrodit, Aşil figürlerinden oluşan canlı heykeller büyük ilgi gördü. Ayrıca tarihi Abdullah Efendi Konağı'nda yapılan Beriye Başak ve Zeytin Dalı Grubu'nun Kırkyamada Bir Ömür adlı Kırkyama sergisi herkes tarafından büyük ilgi gördü. Balıkesir İl Kültür Müdürü Profç Dr. Abdullah Soykan'ın da açılışına katıldığı sergi yılların emeğinin sergilenmesi yönünden önemli bir yere sahipti.

Festival boyunca çeşitli noktalarda yapılan halk oyunları gösterileri herkes tarafından büyük ilgi ve hayranlıkla izlendi. Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Ukrayna'dan gelen yabancı ekiplerin gösterisinin yanı sıra Altınoluk Belediyesi folklor ekibi, Burhaniye Belediyesi folklor ekibi ve Ritmin Dansı'da herkesi kendisine hayran bıraktı. Çocuklarında unutulmadığı festival boyunca her gün animasyonlar, ilizyon gösterileri, maskotlarla dans, yüz boyama ve yarışmalar yapıldı. Ayrıca Esra Gönüldok eşliğinde yapılan boyama şenliğinde de çocuklar gönüllerince eğlendiler. Çocuklar için yapılan Bulutlar Bize Kalsın adlı tiyatro oyunu ile çocuk etkinlikleri sona erdi.

Festivalin ikinci günü Gerçek Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş'ın yönetiminde Gazeteci Yazar Can Ataklı'nın ve yine Gazeteci Yazar Gürkan Hacır'ın panelist olarak katıldığı panel, dinleyenler tarafından büyük beğeni topladı. "Yaşama Saygı" adlı panelde Gezi Olayları Sonrası Türkiye'de Siyaset konusu işlendi. Yaklaşık 3 saat süren panel binlerce kişi tarafından büyük ilgi ile dinlendi.

Festivalin son günü Altınoluk'un değerli isimlerinden Gazeteci Şair Merhum Hıfzı Aksoy anısına düzenlenen Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin'in birlikte gerçekleştirdiği şiir dinletisi dinleyicileri keyifli anlar yaşattı. Merhum Hıfzı Aksoy'un anısına düzenlenen şükran plaketini Ataol Behramoğlu ve Altınoluk Belediye Başkanı Mimar Hasan Özpolat Hıfzı Aksoy'un kızı Envere Becer'e birlikte takdim ettiler.

Festival süresince Altınoluk Amfi Tiyatro'da her akşam ayrı bir etkinlik yapıldı. İlk gece İstanbul Sahne Tiyatrosu tarafından sahneye konulan ve Arzu Yanardağ, Umut Oğuz, Yasemin Öztürk, Hilmi Erdem, Sezer Soykök'ün oynadığı Buyur Burdan Kaç adlı tiyatro oyununun ertesi günü CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar'ın konserinde binlerce kişi gönüllerince eğlendiler. Festivalin son gecesi sahne alan Metin Uca Hakuna Matata adlı tek kişilik gösterisi ile seyirciye kahkaha dolu anlar yaşattı. Altınoluk Belediyesi'nin hazırlamış olduğu havai fişek gösterisi ile 3 günlük festivalin finali, muhteşem bir görsel şov ile yapıldı.

Adına yakışır bir şekilde kültür ve sanatla dolu dolu geçen festivalin ardından bir değerlendirme yapan Altınoluk Belediye Başkanı Mimar Hasan Özpolat " Uzun ve yoğun bir çalışmanın sonucu çalışmalarımızı bitirdik ve 19. Altınoluk Antandros "Yaşama Saygı" Kültür ve Sanat Festivali'ni en iyi şekilde tamamladık. Çok yorulduk

ama aldığımız olumlu tepkiler ve görmüş olduğumuz yoğun ilgi bizi hem mutlu etti, hem de bütün yorgunluğumuzu aldı. 3 gün boyunca bizi yalnız bırakmayan, katılım sağlayan bütün dostlarımıza, bizi kırmayıp Festivalimizin daha güzel geçmesine katkı sağlayan bütün misafirlerimize, Altınoluk ve Körfez halkına çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Özgür Özel Balıkesir Altınoluk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title