Haberler

Altınköy'e Köy Evi Konseptinde Otel

Altınköy Açık Hava Müzesi ile 100 yıl öncesinin köy hayatını Ankara’ya taşıyan Altındağ Belediyesi, 650 dönüm büyüklüğündeki açık hava müzesine yeni unsurlar ekliyor.

Altınköy Açık Hava Müzesi ile 100 yıl öncesinin köy hayatını Ankara'ya taşıyan Altındağ Belediyesi, 650 dönüm büyüklüğündeki açık hava müzesine yeni unsurlar ekliyor.

BEŞ OTEL VE 1 KINA KONAĞI YAPILIYOR

Altınköy Açık Hava Müzesine yapılan köy evi konseptindeki 5 butik otel ve bir kına konağının inşaatı tamamlanmak üzere. Çantı ev özelliği taşıyan oteller ve kına konağının iç dizaynının yapıldığını aktaran Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, kına konağı ve otellerin açılışını 2016 bahar aylarına yetiştirmeyi umduklarını aktardı.

Ormanlık bölgelerde ağaç gövdelerini üst üste yığarak hiç çivi kullanılmadan yapılan yöresel evlere Çantı Ev denildiğini hatırlatan Başkan Tiryaki, Altınköy Açık Hava Müzesinde 40'a yakın çantı ev bulunduğunu belirtti. Karadeniz'in orman köylerinden alınan 80-100 yıllık çantı evlerin, tek tek söküldüğünü, kamyonlara yüklendiğini ve Altındağ'a getirildiğini söyleyen Tiryaki, bu evlerin Altınköy Açık Hava Müzesi içerisinde yeniden kurulduğunu ve restore edildiğini belirtti.

ÇANTI EVLER ALTINKÖY'DE KORUMA ALTINDA

"Türkiye'nin kültürel hazinesi olan bu evler günümüzde, sahipleri tarafından birer birer terk edilmiş ve bırakın korunmayı fırınlara odun olarak satılıyor. 100 yıllık geçmişi olan bu evlerin Altınköy Açık Hava Müzesi içinde yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için büyük gayret sarf ediyoruz. Altınköy içinde pek çok ev, farklı konseptlerde müze olarak işlev görüyor. 5 çantı evi ise butik otel olarak değerlendirmeyi uygun bulduk. Bununla birlikte bir evi de kına konağı konsepti ile Ankaralıların hizmetine sunacağız" diyen Başkan Tiryaki, otellerin içinin de köy konseptine uygun şekilde özenle dekore edildiğini, burada konaklayacak misafirleri 100 yıl öncesinin bir Anadolu köyüne geri götürmeyi umduklarını ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altındağ Belediyesi Veysel Tiryaki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title