Haberler

Samsun Altınkaya Barajı'nda 10 Kilometrelik Alan Çöle Döndü

Güncelleme:

Altınkaya Baraj Gölü'nü besleyen Kızılırmak Nehri yatağı kurudu ve yaklaşık 10 kilometrelik bir alan çöle döndü.

Türkiye'nin 4. büyük barajı olan Altınkaya Baraj Gölü'nü besleyen Kızılırmak Nehri yatağı kurudu ve yaklaşık 10 kilometrelik alan çölü andıran hale geldi.

TÜRKİYE'NİN 4. BÜYÜK BARAJI

Samsun'un Bafra ve Vezirköprü ilçeleri ile Sinop'un Durağan ilçesi sınırları içinde bulunan Altınkaya Barajı, Türkiye'de Atatürk, Karakaya ve Keban Barajı'ndan sonra 4. büyük baraj konumunda.

10 KİLOMETRELİK ALAN ÇÖLE DÖNDÜ

Yeterince kar ve yağmur yağmaması nedeniyle Altınkaya Barajı Gölü'nde su seviyesi 7 metreye düştü. Su çekilmesi sebebiyle yaklaşık 10 kilometrelik alan çöle döndü.

KIZILIRMAK NEREDEYSE KURUDU

Altınkaya Barajı'nı besleyen Kızılırmak Nehri'nin debisi ise kuraklık nedeniyle oldukça düştü. Altınkaya Barajı'nın önünde bulunan Durağan-Boyabat Hidroelektrik Santrali'nde su tutulması nedeniyle Kızılırmak Nehri neredeyse kurudu.

Durağan-Boyabat Hidroelektrik Santrali'nde elektrik üretildiği zamanlarda su salınırken, geri kalan zamanlarda ise Kızılırmak Nehri bir dere görünümünde akıyor.

Su seviyesi 7 metre düşen Altınkaya Barajı Hidroelektrik Santrali'nde ise zaman zaman elektrik üretimi yapıldığı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kızılırmak Altınkaya Durağan Samsun Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

ADANALImuratturk.322@hotmail.com:

AKP memleketı kuruttu vallahi :))))

1
1
yanıtYanıtla
SAFKAN TURKmanyak_ccx@hotmail.com:

Sadece akpliler degil ki ugursuz suriyelileri aldilar ulkemize bir de ugursuz somaliye yardim ede ede biz de kuruduk allah o bereketsizleri terk etmis iste nie yardim edip lanetletiyorsunuz ulkeyi. Seriatla yonetilen butun ulkeler kurak allah hepsini lanetlemis el ayak kesip kadinlari tasliyolar die

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title