Haberler

Altının Gram Fiyatı 102 Liranın Üstüne Çıktı

Güncelleme:

Altın, veriler sonrası Fed'in faiz artırımına gideceği beklentilerinin zayıflaması ile birlikte kazancını korudu. İç piyasada gramı 102 liranın üstüne çıktı.

Altın, ABD ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde daralması ve bunun sonucu Fed'in yakın zamanda faiz artırımına gideceği beklentilerinin zayıflaması sonrası, üç günlük yükselişinin ardından kazançlarını korudu. Platin iki ayı aşkın sürenin en düşük seviyesi yakınında işlem gördü.

DIŞ PİYASA

Spot altın yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,196.78 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 10:30'da 1,190.65 dolar seviyesine geldi. Altın Şanghay'da, Çin imalat sanayi verisi sonrası fazla değişmedi.

İÇ PİYASA

İç piyasada altının gram fiyatı 102 liranın üzerine çıktı.

ANALİZ

Yatırımcılar, Fed'in 2006'dan bu yana yapacağı ilk faiz artırımının zamanlamasını kestirebilmek için ABD ekonomik verileri dikkatle izliyor. ABD'de gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYİH) yılın ilk çeyreğinde, büyük ölçüde kötü hava koşullarından dolayı, yıllıklandırılmış rakamla yüzde 0.7 daraldı. İlk açıklanan veri ekonomide yüzde 0.2 büyüme olduğunu göstermişti. Diğer bir veri ise, ABD'de tüketici güveninin Mayıs ayında altı ayın en düşük seviyesine indiğini gösterdi.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bilgilendirme notunda, "Altın fiyatları, ABD GSYİH ve güven endeksi verilerinin açıklanmasının ardından volatildi, ancak Çarşamba gününden itibaren 1,180-1,195 dolar aralığında kaldı," dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Fed Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

cihan:

Merak ettim acaba yorum örgütü bu habere de Tayyip yazacak mı diye, buna da yazmışlar. ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title