Haberler

Altını Olan Vatandaş Kuyumcuya Koşuyor

Güncelleme:

Altın fiyatlarındaki artışı fırsat olarak gören vatandaşlar ellerindeki altını bozdurmak için kuyumculara adeta akın ediyor.

Altındaki fiyat artışını fırsat olarak gören vatandaşlar altınlarını bozdurmak için kuyumcuların yolunu tutuyor.

Gazi Üniversitesi (GÜ) Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Altınok konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Tüketicinin genellikle korunaklı liman olarak gördüğü altının son zamanlarda tasarruf aracı olarak görülmesi, bu nedenle yükseliş yakalandığında eldeki altının bozdurulması durumu yaşanıyor" dedi. Kuyumcu Ayaz ise "Son 1 hafta, 10 gündür iş yerlerinde halktan altın alma ciddi miktarda yükseldi. Fiyatların yükselmesi insanlar için bir fırsat oldu" şeklinde konuştu.

"YATIRIMLAR TAMAMEN YASTIK ALTINDAN ÇIKMIYOR"

Gazi Üniversitesi (GÜ) Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Altınok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yastık altındaki birikimin tamamen elden çıkarılması gibi bir durumun olmadığını söyledi.

"ESKİ YERİNE DÖNECEK"

Altında yaşanan yükselişin geçici olduğunu vurgulayan Altınok, "Tüketicinin genellikle korunaklı liman olarak gördüğü altının son zamanlarda tasarruf aracı olarak görülmesi, bu nedenle yükseliş yakalandığında eldeki altının bozdurulması durumu yaşanıyor. Altında zaten geçici bir yükseliş var. Belli bir süre sonra bu tekrar eski yerine dönecektir diye düşünüyoruz" dedi.

"MAL BOŞALTMAK"

Altında, borsada kullanılan "mal boşaltma" tabirinin benzeri bir durumun yaşandığına dikkat çeken Altınok, şöyle devam etti:

"Mal boşaltmak tabiri için eldeki kağıtların istenilen değere ulaştığı an satılarak kar realizasyonuna dönüşmesi durumu diyebiliriz. Benzer olgu altında da yaşandı. Çünkü altın uzun süre düşüşe geçti. En son İsviçre'nin avro ile ilgili aldığı karardan sonra avronun düşüşüyle altın güvenli sığınak haline dönüşünce, altında bir yükseliş ortaya çıktı."

Kaynak: AA / Ekonomi

Gazi Üniversitesi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (31)

%100 LazMobil-IOS:

Bizdede hemen hemen rahmetli erbakanda olan kadar varda ne yapalim diye kara kara düşünüyoruz.

29
3
yanıtYanıtla
sana nemobilWeb@haberler.com:

Bendede iki ceyrek var, ne yapsam diye kara kara dusunuyordum. Hangi kuyumcuyu hitsem acaba

22
1
yanıtYanıtla
abuzer:

ailem 1995''de yuklu miktarda altin almisti simdiki fiyatlara bakilirsa en zengin trol benim :) siryay girin elimi opun bakiyim keratalar

15
3
yanıtYanıtla
istanbulluMobil-ANDROID:

benim altini alacak kuyumcu bulamiyorum kaldiramayiz onu diyorlar...

14
0
yanıtYanıtla
gülsüm Mobil-ANDROID:

yükselir diyorsunuz.sonradanda altın tepe taklak.sonrada millet yorumlarda ağlıyor.diğeride keşke satsaydın.gibi yorumlar.kar eden satsın kardeşim.piyasanın ne olacağı belli olmaz.ama bu kadar yükselmesini fazla buluyorum.uzun süre 95-100 bandında seyreder.

14
0
yanıtYanıtla
emekli:

ekonomide krizlerin global olaraktan artarak gideceği tahmin edilmekte olduğundan dünya altının en güvenli liman olma avantajı sürecektir gücü olan biriktirmeye çalışsın

10
1
yanıtYanıtla
harry:

altini takip etmek istiyorsaniz ilk once altini etkiliyecek butun faktorlerden haberdar olmalisiniz ne yukseltir ne dusurur hangi durumlar etikler siyasi/askeri. . . yani yaz yaz bitmez bu islere cok zamanini vermis olmalisinizki isini nasil yurudugunu bilesiniz kazanacak para var ama o parayi bulacak BEYIN lazim

10
1
yanıtYanıtla
BünyamiMobil-IOS:

Kardeşim niye bozduruyorsunuz daha yükselir

7
4
yanıtYanıtla
rast Mobil-ANDROID:

acele etmeyin daha yükselecek sonra niye acele ettim diye pişman olacaksınız benden söylemesi

7
3
yanıtYanıtla
zafer:

Elinde altını olanları silkeleme çabası var bence altın hala geçen seneki fiatlarda esas yükselme başlamadı bence toplama devam ediyor.

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title