Haberler

Altındağlı Kadınların Diyabetle Savaşı

Altındağ Belediyesi ile İbni Sina Hastanesi uzmanları, Dünya Diyabet Günü kapsamında bilgilendirme programı düzenledi.

Altındağ Belediyesi ile İbni Sina Hastanesi uzmanları, Dünya Diyabet Günü kapsamında bilgilendirme programı düzenledi.

Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki programa, Altındağ Belediyesi'ne bağlı tüm kadın eğitim kültür merkezlerinden 150 üye katıldı. Tamamı diyabet hastası olan kadınlar, konuyla ilgili daha bilinçli hale geldi. Altındağlı kadınların dilek ve şikayetlerini yazdığı dilek ağacı ise büyük ilgi çekti.

Diyabet hastalığında toplumsal farkındalığın arttırılması amacı taşıyan seminerde, çok sayıda önemli konu anlatıldı. Altındağlı kadınlar, diyabetin nasıl tedavi edileceğinden düzenli beslenmeye, hastalığın belirtilerinden gizli şekere kadar birçok konu hakkında bilgi sahibi oldu. Merak ettikleri soruları doktorlara yönelten Altındağlı kadınlar, sağlıklı bir hayatın kapısını araladı.

Beşikkaya Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Gülefer Aksaç, bu tür programlarla daha bilinçli hale geldiklerinin altını çizdi. Diyabetin kendisine büyük rahatsızlık verdiğini ifade eden Aksaç, "Bu hastalıktan korunmanın yollarını daha ayrıntılı bir şekilde öğrendim" dedi.

Öğrendiklerini günlük yaşantısında harfi harfine uygulayacağını söyleyen Aksaç, herkese sağlıklı bir hayat diledi.

Seminere katılan Doğantepe Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nden Hemengül Yıldırımer ise, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye tüm diyabetli arkadaşları adına teşekkür etti. Yıldırımer, kendileri için önemli olan bu konuya Başkan Tiryaki'nin de hassasiyetle yaklaştığını kaydederek, "Bizi düşünen bir belediye başkanımız var. Onun desteğini hissetmek çok güzel. Bu konuda şanslıyız. İnşallah en kısa zamanda sağlığımıza da kavuşuruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altındağ Belediyesi Dünya Diyabet Günü Veysel Tiryaki Sina Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title