Haberler

Altında Yükseliş

Güncelleme:

Altın, Çin'de talebin arttığına ilişkin işaretler ve ABD faizlerine ilişkin beklentiler ile birikte haftalık kazanca yöneldi.

Altın, Çin'de talebin artmakta olduğuna ilişkin işaretler ve yatırımcıların ABD faizlerinin görünümüne ilişkin değerlendirmeleri ile birlikte, bir ayı aşkın süredir ilk kez haftalık kazanca yöneldi.

DIŞ PİYASA

Spot altın yüzde 0.2 yükselişle ons başına 1,211.76 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 12:55'te, 1,209.36 dolara geldi. Altın bu hafta yüzde 0.6 yükseldi ve 23 Ocak'tan bu yana ilk kez haftayı kazançla geçmeye hazırlanıyor. Fiyatlar Şubat ayında yüzde 5.8 düştü.

ANALİZ

Fed Başkanı Janet Yellen, bu hafta yaptığı açıklamada, faiz artırımı için zaman çizelgesinin esnek olduğunu bir kez daha vurguladı. Yellen Salı günü, Fed'in "sabırlı" olmaya ilişkin taahhüdünün, "en az önümüzdeki birkaç" toplantıda faiz artırımı ihtimalinin düşük olduğu anlamına geldiğini tekrarladı. Çin'in Hong Kong'dan net altın ithalatı geçen ay Aralık ayına göre artış gösterdi ve Şanghay Altın Borsası'nda gösterge kontratın işlem hacmi Perşembe günü yüzde 32 arttı.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Kotak Commodity Services Ltd., bilgilendirme notunda, "Altın 1,200 doların üzerinde tutunmayı başardı, zira son yedi haftanın en düşüğüne gerileme bazı alım ilgisini tetiklemişti," dedi ve "Altın dar bir bantta hareket ediyor, çünkü piyasa Fed'in para politikası duruşunu anlamaya çalışıyor" şeklinde görüş bidirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Fed Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

yeter....:

BENİMDE ALTIN BORCUM VAR ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

12
0
yanıtYanıtla
minco:

Bu yükselişler güven veren yükselişler değil altın hala düşüş trendinde

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title