Haberler

Altında Büyük Düşüş Bekleniyor

Güncelleme:

Son haftalarda büyük düşüş yaşayan altın fiyatları için bazı analistler 2015'te daha düşük fiyatlar tahmin ediyor. Altın hakkında iyimser olan analistler de var.

Altın fiyatları son günlerde düşüşünü devam ettirirken dünyaca ünlü yatırım firmaları da altın tahminlerini birer birer revize etmeye başladı. Altın bugün itibariyle ons başına 1150 dolarda tutunmaya çalışıyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen 1137 dolarlık fiyat son 4 yılın en düşük seviyesine işaret etmişti. Özellikle ABD'de 2015'te faiz artırımı sürecinin piyasalara hakim olacağını düşünen yatırım bankaları ise özellikle 2015 altın fiyatı tahminlerini yeniliyor.

"825 DOLAR OLACAK"

Ön plana çıkan çarpıcı tahminlerin başını ise ABN Amro çekiyor. Hollandalı bankanın analisti Georgette Boele 2015'in sonunda altın fiyatlarının ons başına 825 dolara kadar gerileyeceğini tahmin etti. Bu rakam şimdiki 1150 dolardan bile yüzde 28 daha düşük.
Analistin 2014 yılsonu altın tahmini ons başına 1165 dolar. Altını 2015 yılsonu için 1000 doların altında tahmin eden bir başka kurum ise Fransız BNP Paribas. Bankanın kıymetli madenler analisti Stephen Briggs 2014 yılsonunda altın fiyatlarını 960 dolar olarak tahmin etti. Bu tahmin de bugünkü seviyeden yüzde 16 aşağıda.

İYİMSERLER DE VAR

Altın hakkında iyimser kurumlar da mevcut. Alman Commerzbank yılsonunda altını ons başına 1300 dolar olarak tahmin ederken 2015 yılı sonunda bu fiyatın 1400 dolara çıkacağını öngörüyor.
İşte dünya çapında bazı önemli banka ve yatırım kuruluşlarının 2014 ve 2015 yılsonu tahminleri:

2014* 2015*

ABN Amro 1165 dolar 825 dolar
DZ Bank 1125 dolar 1175 dolar
UniCredit Markets 1260 dolar 1225 dolar
Commerzbank 1300 dolar 1400 dolar
BNP Paribas 1195 dolar 960 dolar
Deutsche Bank 1195 dolar 1150 dolar
Citigroup 1220 dolar 1275 dolar
Credit Suisse 1220 dolar 1100 dolar
Standart Chartered 1240 dolar 1260 dolar

* Yılsonu tahminleri

Kaynak: Bloomberg

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Commerzbank Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (14)

ahmetMobil-ANDROID:

dusecek diyorlarsa yukselir.

27
4
yanıtYanıtla
adıyaman:

altının ons fiyatı 1150 doları en son 14 kasımda gördü. geçen hafta diye bahsettiğiniz 1139 dolarlık olan ons fiyatı en son 5 kasımdaydı. tamamen yanlış bilgi vermişsiniz haberde

22
1
yanıtYanıtla
kura:

Aslında altının fiyatı her zaman değerli olarak kalacak. Şu an ypapılan ise insanların tasarruf etmesini ve nakit parasını saklamasını önlemek. Ya ev veya inşaata veya harcamaya yöneltmeye çalışılıyor. Altına güvensizlik algısı yaratılarak ya al sat yaparak döviz büroları veya bankalar komisyon karı elde ediyor vatandaşın altınını elinden çıkartıp çalıştırıyor veya tamamen kaybetmesine neden olarak birileri cebine indiriyor. Fikrimce, ucuzladıkca alın, ileriyö dünik tasarruf için saklayın, ha çok çıkar ise satıp kar da elde edebilisiniz ama ucuzladıkca değeri düştükce almanızda fayda var. Kormayın adı altın bunun teneke değil dünyanın en değerli metalı. . .

16
2
yanıtYanıtla
KILIÇ:

ÜLKELERDE ZAYIF EKENOMİ VARKEN ELLERİNDE ALTIN TUTAMAZLAR BU SEBEPLE ALTIN AŞIRI DEGER KAYIPLARI OLACAK.

4
12
yanıtYanıtla
NeDemeli:

Tam ekonomik çökuşten önce altında buyuk fiyat duşuşu olabilir. Sistem reset edilirken altın yasaklanacak ve yeni para birimine geçilecek. 10-15 sene sonra belki yeniden satılabilir.

2
9
yanıtYanıtla
uzman:

1973 yılında ABD doları altına endeksli olmaktan çıkardı. Bu tarihte ABD de 3000 ton altın vardı, buna mukabil 400 milyar dolar tedavüldeydi. Şu anda dünyada 80 trilyon dolar ABD de 3500 ton altın var. Bu dönemde ABD karşılıksız dolar bastı. Ama 2000-2010 yılları arasında altın fiyatları yükselerek fiyatlar düzeltildi. Bu günkü dolar miktarı ile altın miktarı kıyaslandığı zaman altın 90-100 tl arasında olması gerekiyor. Zaten öyle. O yüzden kısa vadede altın yükselmez

5
4
yanıtYanıtla
ömer:

inermi çıkar mı bilmem ama haberlere inanmayın tamamen ısmarlama haber yapılıyor

7
0
yanıtYanıtla
adam:

kalin enseli (goda. . . lar) gene isleri acilsin diye haber siparis etmisler

6
1
yanıtYanıtla
NiğdeliMobil-IOS:

Altın zaten beşyolda bir yüzde otuz kırk zamlanıyor şimdi jiç umudum yok altın dört yıldır aynı fiyatlarda bence kesinlikle altın almayın yükselmez

3
1
yanıtYanıtla
kapkara:

altının kaderini amerika belirler gerisi hikaye . . .

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title