Haberler

Altına Talep Azaldı

Küresel altın talebi, bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2 azalarak 929 ton olarak gerçekleşti.

Küresel altın talebi, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 azalarak 929 ton olarak gerçekleşti.

Dünya Altın Konseyinin, 2014 Üçüncü Çeyrek Altın Talebi Trendleri Raporu'na göre, mücevherat tüketicilerinin satın aldığı altın, üçüncü çeyrekte, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 düşerek 534 ton oldu. Söz konusu dönemde sikke ve külçe altın talebi ise yüzde 6 artarak 204 tona ulaştı.

Üçüncü çeyrekte Hindistan'daki yatırımcılar 183, Çin'deki yatırımcılar ise 147 ton mücevherat satın aldı.

Yılın 3. çeyreğinde ABD'de altın talebi ise yüzde 4 artışla 38 tona yükseldi. Türkiye'de ise altına olan talep sert düşüş yaşadı. Geçen yıl temmuz-eylül döneminde 29,8 ton olan Türkiye'nin altın talebi, bu yıl aynı dönemde yüzde 13 azalarak 25,8 tona geriledi.

Bunun yanında, Çin'in toplam altın talebi 3. çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 düşüşle 182,7 ton oldu.

Hindistan'da ise altına talep arttı. Geçen yılın üçüncü çeyreğinde 161,6 ton olan talep, bu yıl aynı dönemde 225,1 tona yükseldi. Böylece Hindistan altın talebinde Çin'i geride bırakmış oldu.

Rusya'da altın talebi yüzde 1, İngiltere'da yüzde 18 yükseldi. Borsa yatırım fonlarının da altına yatırımları yüzde 6 artarak 204 ton olarak gerçekleşti.

Bu yılın ikinci çeyreğinde küresel altın talebi geçen yıla göre yüzde 16 azalarak 964 ton olarak gerçekleşmişti. İkinci çeyrekte 1,288 dolar seviyelerinde işlem gören altının ons fiyatı, son haftalarda 1,155 dolara düştü. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title