Haberler

Altın "Yunanistan ve ABD"den Destek Alıyor

Güncelleme:

Altın, Yunanistan'ın borç görüşmeleri ve ABD'de faiz görünümüne ilişkin beklentilerden destek alıyor

Altın, yatırımcıların ağırlıklarını Yunanistan'ın fonlanmasına ilişkin anlaşmaya ve ABD'de, ekonomik büyüme işaretleri ile birlikte, faiz artırımının zamanlamasına ilişkin beklentilere yöneltmeleri ile birlikte, hafifçe yükselerek, son 17 ayın en uzun haftalık düşüş hareketini biraz hafifletti.

DIŞ PİYASA

Spot altın yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,209.84 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 12:10'da, 1,206.49 dolara geldi. Fiyatlar bu hafta yüzde 1.9 geriledi ve metal, dördüncü haftayı da kayıpla kapatırsa, Eylül 2013'ten bu yana en uzun süreli haftalık kayıp serisini gerçekleştirmiş olacak.

ANALİZ

ABD'de bu hafta açıklanan Ocak ayı Fed toplantı tutanakları, politika yapıcıların borçlanma maliyetlerini daha uzun bir süre düşük tutmayı tartıştıklarını gösterdi. Ayrıca dün ABD'de açıklanan veriler, ABD'de hanehalkının Şubat ayında ekonomiye olan güveninin dört yılın en yüksek seviyesine çıktığını ve daha az Amerikalının geçen hafta işsizlik maaşından yararlanmak için başvuruda bulunduğunu gösterdi. Avrupa maliye bakanları Cuma günü Brüksel'de bir araya gelerek Yunanistan'ın kurtarma paketini görüşecek.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Sydney'de Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Muhtemelen tüm dünyada piyasaları biraz tereddütlü tutmaya ve güvenli liman aratmaya yetecek denli belirsizlik var," dedi ve "ABD istihdam verileri oldukça güçlüydü ve bu durum, ABD'de faizlerin bu yıl artıracağı beklentisini yeniden güçlendirdi" şeklinde görüş bildirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Yunanistan Singapur Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title