Haberler

Altın Üretiminde Avrupa Rekoru

Eldorado Gold Firması'nın Türkiye Distribütörü Tüprag Metal Madencilik Şirketi'nin Uşak'ta işlettiği Kışladağ Altın Madeni, Avrupa rekoru kırarak bugüne kadarki üretimi 1 milyon Ons'a ulaştı.

Kanadalı Eldorado Gold Firması'nın Türkiye Distribütörü Tüprag Metal Madencilik Şirketi'nin Uşak'ta işlettiği Kışladağ Altın Madeni, Avrupa rekoru kırarak bugüne kadarki üretimi 1 milyon Ons'a (31 ton 103 kilogram) ulaştı.

Kışladağ Altın Madeni, ürettiği altınla Kurumlar Vergisi'nde 70 milyon lira ödeme ile Türkiye'nin en büyük 30'uncu şirketi oldu. Altın üretimi ile Avrupa rekorunu kırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Kışladağ Altın Madeni Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Ünal, "Kışladağ Altın Madeni faaliyetine 2006 yılında 10 milyon ton cevher işleme kapasitesiyle başladı. Bu yılki hedefimiz kapasiteyi 12 milyon ton cevher işlemek. Bugüna kadar Avrupa genelinde bir ilke imza atarak 1 milyon ons yani 31 ton 103 kilogram altın döktük. Üretilen altınla birlikte devletimize istihdam ve vergi anlamında çok ciddi katkılarda bulunuyoruz. Geçen yıl tahakkuk eden Kurumlar Vergisi'nde 70 milyon lira ödeme ile Türkiye'de en büyük 30'uncu şirketi oduk. Bu rakam yalnızca Kışladağ Altın Madeni üretimine bağlıdır. Hedeflerimiz her geçen gün daha da artmaktadır" dedi.

ÜLKE EKONOMİSİNE VE İSTİHDAMA KATKIMIZ ARTACAK

Önümüzdeki yıl hedefleri içinde İzmir'in Menderes İlçesi'ndeki Efemçukuru Altın Madeni'nin açılışı oduğunu ifade eden Ünal şunları söyledi:

"Efemçukuru Altın Madeni'nin faaliyete geçmesiyle Kışladağ ve Efemçukuru Altın Madenleri ülke ekonomisine ve istihdama ciddi oradan katkı sağlayacak. Bugün itibari ile Kışladağ Altın Madeni'nde 700 kişiye istihdam sağlanıyor. Türkiye genelinde binin üzerinde personel istihdam etmiş durumdayız. Aynı zamanda maden kanununun değişmesiyle verginin yanı sıra devlet hakkının da geçmişe göre 2 kat artmasıyla hem yöre, hem Uşak tabanı hem de hazineye ödenecek miktarlar anlamında ciddi bir katkımız olacak. Kışladağ Altın Madeni'nde bugüne kadar 270 milyon dolarlık yatırıma imza atmış durumdayız. Yatırımlarımız istihdamla beraber her geçen gün artıyor. Kapasite artırımı ile beraber hem devlete olan katkımız hem de istihdama olan katkımız daha da artacak. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title