Haberler

"Altın Top" Rekabeti Kızışıyor

DOĞA KIRMIZIOĞLU - FIFA Ballon D'Or (Altın Top) Ödülü'nü kazanma ihtimali yüksek oyuncular arasında artan rekabet, futbol otoriteleri arasında da görüş farklılıklarına yol açıyor.

Altın Top Ödülü'nün en güçlü adayları arasında, daha önce bu ödülü 4 kez üst üste kazanan Barcelonalı Lionel Messi, bir kez kazanan Real Madridli Cristiano Ronaldo ve Bayern Münihli Franck Ribery'nin adı ön plana çıkıyor.

Futbol dünyasının önemli isimleri de özellikle Arjantinli Messi ile Portekizli Ronaldo arasında yaşanan rekabeti şimdiden gündemine taşımış durumda.

Pele, Maradona ve Ronaldo'nun tercihi Messi

Futbolun efsane isimlerinden Brezilyalı Pele, Altın Top Ödülü'nü üstün tekniği nedeniyle Lionel Messi'nin kazanması gerektiğini savunurken, Arjantinli oyuncunun Cezayir asıllı Fransız eski futbolcu Zinedine Zidane'ın başarılarını geçmesi için hala yapması gerekenler olduğunu vurguluyor.

Diğer efsane oyuncu Arjantinli Diego Maradona da vatandaşı Messi'nin Ronaldo'dan üstün olduğunu düşünenlerden. Maradona, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olarak kendisini ve daha sonra Pele'yi görürken, günümüz futbolunda aynı rekabetin Messi ve Ronaldo arasında yaşandığını belirtiyor. Portekizli oyuncunun şut tekniğinin Messi'den üstün olmasına rağmen takım oyununda Arjantinli oyuncunun rakibine fark attığını öne süren Maradona, son yıllarda Barcelona'nın Real Madrid'e karşı bu nedenle üstünlük kurduğunu söylüyor.

Brezilyalı eski yıldız Ronaldo ise "Bence Messi, Altın Top'u bu yıl da alacak. Çünkü son beş yıllık kariyerinde birçok maça çıktı ve hala futbolun en büyük yıldızı" şeklinde görüşünü belirtiyor.

Messi ile Ronaldo arasında yaşanan rekabette Arjantinli oyuncunun tarafında yer alan bir diğer önemli isim ise FIFA Başkanı Sepp Blatter.  Ekim ayında İngiltere'de katıldığı bir etkinlikte, Messi için "çok hızlı, oynarken sanki dans ediyor" gibi övgüler yağdıran Blatter, Ronaldo içinse "kuaföre daha çok para harcıyor, sahaya bir komutan gibi çıkıyor, neredeyse bir askeri taklit ediyor" ifadelerini kullanmıştı. Açıklamaları nedeniyle özellikle Ronaldo ve Real Madrid taraftarının büyük tepkisini çeken Blatter, daha sonra yanlış anlaşıldığını belirterek özür dilemişti.

Bu yılın Altın Top Ödülü'nü Cristiano Ronaldo'nun kazanması gerektiğini savunanların sayısı da her geçen gün artıyor. Messi'nin bu sezon yaşadığı ciddi sakatlıkların ardından ödülün en önemli adayı olarak gösterilen Ronaldo'ya, özellikle Real Madrid cephesinden büyük destek geliyor.

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti ve kulüp başkanı Florentino Perez, Ronaldo'nun bu sezon hem kulüpsel ve bireysel bazda, hem de uluslararası arenada gösterdiği üstün performans nedeniyle Altın Top'u kesinlikte hak ettiğine inanıyor. Real Madridli Pele, Gareth Bale gibi kadroda yer alan futbolcuların yanı sıra kulübün eski yıldızları Alfredo Di Stefano ve Jorge Valdano da Ronaldo'nun destekçileri arasında yer alıyor.

İspanya Başbakanı Rajoy ve Van der Vaart'ın favorisi Ronaldo

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy da ödülün kesin favorisi olarak Ronaldo'yu gösterenler arasında. "Her zaman Real Madrid taraftarıyım" şeklinde konuşan Başbakan Rajoy, "Organizasyonda oy verme hakkım olsaydı, Ronaldo'yu seçerdim" diyor.

Hamburg'un Hollandalı oyuncusu Rafael van der Vaart ise "Hamburg'da herkes, küçük oyuncular bile Ronaldo gibi olmak istiyor. O, olağanüstü bir oyuncu ve Altın Top'u kazanmayı hak ediyor" değerlendirmesinde bulunuyor.

Bayern Münih ile geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi, Bundesliga ve Almanya Kupası'nı kaldıran Franck Ribery, ödülün diğer favori ismi olarak ön plana çıkıyor.

- Platini ve Stoichkov, "Ribery"i gösteriyor

UEFA Başkanı Michel Platini, ekim ayında Fransa basınına yaptığı açıklamada, "Franck Ribery, Avrupa'da yılın en iyi oyuncusu ödülünü kazandı ve dünyanın en iyi oyuncularından biri. Bu da demektir ki, Altın Top'u alması için iyi bir fırsata sahip" diyerek Fransız oyuncuyu destek veriyor.

Altın Top Ödülü'nü 1994'te kazanan eski Bulgar futbolcu Hristo Stoichov ise bu yılki ödülün diğer iddialı ismi Barcelonalı Messi'nin sakatlığı nedeniyle çok maç kaçırdığını hatırlatarak, Ribery'nin kulüp ve milli takım bazında gösterdiği performansla Altın Top'u kazanması gerektiğini dile getiriyor.

Ribery ise, bu sezon Altın Top'u kendisi kadar Ronaldo'nun da hak etmesine rağmen rekabetten korkmadığını ve kendisinin de bu yarış içinde iddialı olduğunu vurguluyor.

İbrahimoviç, "En iyisi benim" diyor

Paris Saint-Germain'in (PSG) İsveçli golcüsü Zlatan İbrahimoviç, Altın Top Ödülü'nün, sadece FIFA'nın beğendiği "bazı" oyuncular için önemli olduğunu savunarak, "En iyi olduğumu anlamak için Altın Top'a ihtiyacım yok"  şeklinde görüş belirtiyor.

FIFA, her yıl en iyi oyuncuya verilen ve futbol dünyasının en prestijli ödülü olarak bilinen Altın Top Ödülü'nün normalde 15 Kasım'da sona ermesi beklenen oylama tarihini 29 Kasım'a kadar uzatmıştı. Bu yılki ödülün adayı olarak gösterilen 23 futbolcu, milli takım kaptanları ve uluslararası medya temsilcilerinin katılacağı oylama sonucunda 9 Aralık'ta üçe indirilecek. Ödül töreni ise İsviçre'nin Zürih kentinde 13 Ocak 2014'te düzenlenecek kongrede yapılacak. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Franck Ribery Lionel Messi Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title