Haberler

Altın, Son 3 Haftanın En Yüksek Seviyesini Gördü

Güncelleme:

Ukrayna'da gerilimin artması yatırımcıyı güvenli liman olan altına yönlendirerek fiyatları 3 haftanın zirvesine taşıdı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin yeniden tırmanmaya başlaması "güvenli liman" alımlarında talebin artmasına neden olurken altının ons fiyatı da 1.329,93 dolarla son 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

ALTIN UKRAYNA'YLA YÜKSELDİ

Geçen haftalarda 1.275 dolar seviyesine kadar gerileyen ve bu seviyeden tepki alımlarıyla karşılaşan altının ons fiyatı Çin'in ekonomiyi canlandırmak için hazırladığı mini paket, Fed toplantı tutanaklarında faiz oranı ile ilgili kısa dönemde yükseliş öngörüldüğüne dair bir ibare bulunmaması ve Ukrayna riskinin tekrar gündeme gelmesiyle yönünü tekrar yukarı çevirdi.

SON 3 HAFTANIN EN YÜKSEK SEVİYESİNİ GÖRDÜ

Haftanın ilk işlem gününe 1.318,43 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatı hafta sonunda Ukrayna'nın doğusunda yaşanan gerginliğin etkisiyle analistlerin güçlü direnç seviyesi olarak belirttikleri 1.330 dolar sınırına kadar yükselerek son 3 haftanın en yüksek seviyesini gördü.

ABD'DE AÇIKLANACAK VERİLER DE BELİRLEYİCİ OLACAK

Altının ons fiyatı en son 24 Mart'ta 1.335 dolar seviyesine kadar yükselmişti. Rusya-Ukrayna krizinin tepe noktasında altının ons fiyatının yaklaşık 1.400 dolara kadar yükseldiğini hatırlatan analistler, Ukrayna odaklı haber akışının yanı sıra ABD'de açıklanacak mart ayı perakende satışlar verisinin altın fiyatlarının seyri üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

Teknik olarak altının ons fiyatında 1.330 dolar seviyesinin direnç konumunda olduğunu belirten analistler, 1.320 doların üzerinde kalındığı sürece altında yükseliş eğiliminin sürebileceğini ve 1.350 doların denenebileceğini tahmin ediyor. 

Kaynak: AA / Ekonomi

Rusya Federasyonu Ukrayna Fed Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

roserose_34@outlook.com:

yüksel yaaaa.90'lardan kurtulup 100 üstünü bi bulsak köşeyi dönces inşallah :)))

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title