Haberler

Altın Portakalları Aldı, Memleketi Erzincan'a Geldi

Güncelleme:

Antalya'da düzenlenen 51'inci Altın Portakal Film Festivali'nde 6 dalda ödül alan 'Kuzu' filminin yönetmeni Kutluğ Ataman, soluğu filmi çektiği memleketi Erzincan'da aldı. Ataman filmin 6 ödül almasını beklemediğini belirterek, "Bu büyük bir başarı. Bizde portakalları Erzincan'a getirelim istedik. Artık sırada filmin gösterimi var. Bizim için gerçek başarı filmin halkla olan ilişkisidir" dedi.

51'inci Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 6 ödül alan 'Kuzu' filminin yönetmeni beraberinde filmin çocuk oyuncusu 10 yaşındaki Sıla Lara Cantürk ile birlikte babaocağı Erzincan'a geldi.

Yönetmen Kutluğ Ataman'ı havalimanında Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Kültür ve Turizm Müdürü Metin Çankaya tarafından çiçeklerle karşılandı. Kutluğ Ataman Erzincan'a 6 tane portakal getirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bunu bana söyleselerdi emin olamazdım. Ama şimdi gerçekleşmiş olması çok güzel. Festivalde, En iyi film, En iyi kadın oyuncu, En iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi ulusal metrajlı film ve iki tanede Behlül Dal jüri özel ödülünün portakallarını alarak direk Erzincan'a getirelim istedik. Bu başarı sadece bizim değil, bize destek olan ve Erzincan'ın başarısıdır" diye konuştu.

Filmin gerçek başarısının 19 Aralık'ta vizyona girdiğinde hep birlikte göreceklerinin altını çizen Kutluğ Ataman şunları şöyledi:

"Biliyorsunuz başarı sadece para ile ölçülmüyor. Yumuşak güç dediğimiz bir güç var. Türk dizileri artık bırakın Ortadoğu'yu Asya Ülkerlerini, Kore'ye, Çine, Güney Amerika'ya kadar gidiyor. Bunun hem kültürel, hem siyasi hem de ekonomik olarak çok büyük getirisi oluyor. Aynı şeyi Dünyada şehirlerde yapıyor. Erzincan'ı tanıtırsak eğer ve buna devam edersek ilerde işlerimiz burada çok daha kolay gider diye düşünüyorum."

KUZU ÇOK GÜZEL BİR FİLM OLDU

Yönetmen Kutluğ Ataman, 'Kuzu' filmi hakkında fazla ipucu vermek istemediğini belirterek, "İnsanlar merak etsinler, gitsinler ve görsünler. Ama şu kadarını söyleyeyim. Oğlunun sünnet düğünü için bir kuzu koyun bulmaya çalışan annenin hikayesi ile başlıyor. Çok komik bir film. Ben bu kadar komik olacağını beklemiyordum. İnsanlar Almanya'da, Mogolistan'da, Kore'de gösterdim. En son Antalya'da ilk defa Türk seyircinin karşısına çıktı. Eski Türk filmlerinde olduğu gibi kuzu filminin çok sesli vokal bir seyircisi oluştu. İnsanlar sürekli gülüyor, korkuyorlar, üzülüyorlar, vah vah diyenler, kahkahalarla gülenler oluyor. Böyle bir film oldu" dedi.

Filmde Behlül Dal Jüri Özel Ödülü olan Erzincanlı küçük oyuncu Sıla Lara Cantürk ise çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Bu ödülü aldığım için çok heyacanlıyım. Bu ödülü memleketime armağan ediyorum. İlk filmimdi, ilk deneyimimdi. Beni Berlin'e ve Antalya'ya götüren yönetmenim Kutluğ Ataman'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kutluğ Ataman Erzincan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title