Haberler

Altın Petek'te 'O piti piti' kaybettirebilir!

Güncelleme:

Yarışmacıların sorularını ve ödül miktarını kendilerinin belirlediği Türkiye'nin yüzde yüz yerli bilgi yarışması Altın Petek'te bilinmeyen sorulara gelince ilginç yollar deneniyor.

Bu haftaki bölümde güçlü hafızası ve akıllı cevaplarıyla gecenin ilgi odağı olan Ayten Bintepe Altay, dokuzuncu soruda kendisine yakın hissettiği 'plak' anahtar kelimesini seçti. "Ülkemizde 'taş plak' olarak andığımız plaklar, hangi maddeden yapılmıştır?" sorusunda 'ebonit' ile 'polistren' arasında kalan yarışmacı, geleneksel bir yol ile sonuca ulaşmaya çalıştı. 'O piti piti' tekerlemesiyle şıkları saydı ve verdiği 'polistren' cevabı yarışmayı tamamlamasına neden oldu.

GECENİN TEK KAZANANIYDI

TRT 1'de Engin Hepileri'nin sunumuyla yayınlanan Altın Petek Bilgi Yarışması, yediden yetmişe herkes tarafından büyük ilgi görüyor. Yaklaşık 1,5 yıl önce oğlunu kaybederek, hayata küstüğünü söyleyen Ayten Bintepe Altay, Altın Petek ile hayata yeniden bağlanmak için geldi ve bildiği sorular 10 bin lira kazandırdı.

Yedinci soruda 'altın' anahtar kelimesini tercih eden yarışmacı, "Hangisi bir Cumhuriyet altını çeşidi değildir?" sorusunu bronz jokerleri sayesinde bilerek geceyi ödülle tamamlayan tek yarışmacı oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title