Haberler

Altın Patronlarına Sahtecilik Davası

Güncelleme:

İki bin üyesi bulunan İstanbul Kuyumcukent İşletme A.Ş.'nin bazı yöneticileri hakkında "Özel belgede sahtecilik ve tehdit" suçlamasıyla 1 dava açıldı.

Soruşturma, KİAŞ Yönetim Kurulu üyesi Veli Üzen'in savcılığa yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılmıştı. Soruşturmasını tamamlayan savcılık 15 Temmuz 2015 tarihinde hazırladığı iddianamesinde, özetle şu suçlamalara şöyle yer verdi:

BİZE UYMAZSAN KULP TAKARIZ

"Nevzat Sudaş (KİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı), Selami Tütüncüoğlu'nun (Başkan vekili), Abdullah Deniz (Başkan vekili), müştekinin yönetim kurulu üyesi olarak katılıp muhalef şerhi vererek imzalamış olduğu yönetim kurulu kararlarını, sanki kararlara iştirak etmemiş, muhalefette bulunmamış ve imzalamamış gibi gözüken kararlarla değiştirmek. Ayrıca, kendilerini ikaz eden müştekiye, 'olacaklardan sorumlu olan sensin, başına geleceklere katlanacaksın, burada biz çoğunluğuz bize uyacaksın, yoksa sana kulp takarız adını temizleyemezsin' diyerek, üzerlerine yüklenen suçları işledikleri anlaşılmıştır."

SAHTE EVRAK DÜZENLENİYOR

İfadeleri alınan şüpheliler suçlamaları reddettiler. Yönetim Kurulu üyesi Kuyumcu Veli Üzen, dilekçesinde şu iddialara bulunmuştu: "Şüpheliler aşağıda sıralandığı şekli ile birden fazla kez yasaya açık aykırı eylemler içerisine girmişlerdir. Ben KİAŞ'a yönetici seçildiğim günden bu yana her hafta yapılan Yönetim Kurulu toplantılarının tamamına katıldım. Tüm bu toplantılarda görüş bildirip oy kullandım. Şüpheliler ile Nisan 2013 tarihinden sonra aramızda açık fikri çelişkiler meydana geldi. Ben sürekli usul ve yasadan bahsettikçe şüpheliler keyfi uygulamalarının dozajını artırdı."

KARARLAR ŞAHSIMDAN GİZLENİYOR

Kararlara şirkette görevli olmayan başka kişiler tarafından müdahale edilerek genel müdür tarafından değiştirildiği başka yönetim kurulu üyelerinin de şikâyetine konu olmaktadır. Bu nedenle hangi konularda, hangi kararların alındığı tarafımdan bilinmemektedir. Yönetim Kurulu toplantılarına katılmış olmama rağmen karşı oylarım ve muhalefet şerhlerim görünmediği için ortaya çıkabilecek hukuka aykırı durumlardan dolayı maddi hukuk ve ceza hukuku boyutunda sorumlu olacağım hatırdan çıkmamalıdır. Resmi evrak olan Yönetim Kurulu Kararları üzerinde yapılan açık tahrifatlar resmi evrakta sahtecilik suçunu oluşturmaktadır. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Abdullah Deniz İstanbul Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500

Yorumlar (4)

...:

elhamdülillah müslümanız he mi gardaş. . . !

3
0
yanıtYanıtla
TÜRKOGLU:

HER TÜRLÜ SAHTEKARLIK BIZDE BALIK BASTAN KOKARMIS

1
0
yanıtYanıtla
Hamdi bekaroğlu:

Yazıklar olsun ülke haramzadelerle dolmuş

0
0
yanıtYanıtla
bişi olmaz:

eğer bu milleti iyi tanıyorsam bişicik olmaz. atı alan üsküdarı geçeerrrr. sıkmayın bu kadar. sarı mı sarı parlıyor mu parlıyor. . . o zaman sıkıntı yok. Allah bir hırka iki lokması olanlardan nasip eylesin. Aminnn.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title