Haberler

Altın Palet Sualtı Görüntüleme Şampiyonası Ödül Töreniyle Sona Erdi

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Altın Palet Sualtı Görüntüleme Şampiyonası sona erdi.

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Altın Palet Sualtı Görüntüleme Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Sualtı Sporları Fedrasyonu (TSSF) tarafından organize edilen şampiyonaya 30 sualtı görüntüleme sporcusu ve 30 yardımcı dalgıç katıldı.

Sporcular, resifleri, sualtı mağaraları ve zengin tabiatıyla ünlü Üç Adalar açıklarında yapılan organizasyonda fotoğraf ve video kategorilerinde mücadele etti. Fotoğraf kategorisinde yarışmalar, geniş açı, modelli geniş açı, balık, makro ve konulu makro dallarında yapıldı.

Yarışmanın ardından bir otelde gerçekleştirilen törene, TSSF Başkanı Şahin Özen, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Hasan Özak, federasyon yetkilileri ve sporcular katıldı.

Özen, burada yaptığı konuşmada, şampiyona sırasında kötü hava koşulları nedeniyle başarıyla mücadele eden sporculara teşekkür etti. Şampiyonada her sene katılımcı sayısının zaman zaman düştüğünü belirten Özen, bu durumdan üzüntü duyduklarını kaydetti.

Özen, gelecek yıllarda şampiyonaya katılan sporcu sayısının artacağına inandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu spor dalı her dalıcının yapabileceği bir spor değil. Aslında 200 bini aşan dalıcımız var. Belki belgesi olmayanlarla beraber 500 bini bulur. Bunların en az 100 tanesi bir müsabakada ağırlamak hayalimiz. Geçen senenin şampiyonları ise İspanya'nın Granada şehrinde yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. Bu şampiyona sonrası Meksika'da yapılacak dünya şampiyonasının aday kadrosunu belirleyeceğiz."

Sualtı fotoğrafçılığı ve video çekme konusunda eğitsel faaliyetlere başlamak istediklerini anlatan Özen, düşünülen projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Hacıcaferoğlu da 650 kilometrelik Antalya sahil bandında çok farklı sualtı zenginlikleri olduğunu, spor turizmine katkı sağlayan ve sanatla sporu bir araya getiren herkese teşekkür etti.

Başkan Gül ise kendisinin sualtına dalmayı sevdiğini ve bir sonraki organizasyonda sporcularla dalış yapmayı istediğini belirtti.

Şampiyonada alınan sonuçlar şöyle:

Video kategorisi

1. Bülent Çalımlı

2. İhsan Sabri Aktürk

3. Suat Apuşoğlu

Fotoğraf kategorisi balık dalı

1. Ferhan Coşkun

2. Hakan Başar

3. Cem Gazivekili

Fotoğraf kategorisi makro dalı

1. Eser Paşa

2. Hakan Başar

3. Tunçel Yılmaz

Fotoğraf kategorisi konulu makro dalı

1. Cem Gazivekili

2. Cenk Ceylanoğlu

3. Ali Alpkurt Baranok

Fotoğraf kategorisi geniş açı dalı

1. Taner Atılgan

2. Tunçel Yılmaz

3. Ufuk Dönmez

Fotoğraf kategorisi modelli geniş açı dalı

1. Cem Gazivekili

2. Osman Temizel

3. Taner Atılgan

Şampiyona sonrası Taner Atılgan ve Cenk Ceylanoğlu elde ettikleri puanlarla Meksika'da düzenlenecek dünya şampiyonasında milli takım aday kadrosuna girmeye hak kazandı. Cem Gazivekili ise fotoğraf kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu.

Kaynak: AA / Spor

Mustafa Gül Türkiye Antalya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title