Haberler

Altın Muz Deve Güreşleri Festivali

Alanya'da "1. Altın Muz Deve Güreşleri Festivali", düzenlendi.

Mahmutlar Mahallesi'nde gerçekleştirilen festivale, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Belediye Başkanı Yücel, festivalin açılışındaki konuşmasında, Alanya'nın kültürünü yansıtan organizasyonlara her zaman destek vereceklerini söyledi.

İlk kez düzenlenen festivale katılanların çok güzel ve eğlenceli bir gün geçirdiğini kaydeden Yücel, "Biz ne kadar ortak değerlerimize sahip çıkarsak bizden sonraki nesiller de bu ortak değerler üzerinden hareket ederler. Ben bu etkinliği çocukluk yıllarımda 30 yıl önce görmüştüm. Bu etkinliği hazırlayanları tebrik ediyorum" dedi.

Kaymakam Özdemir ise deve güreşlerinin Yörük kültürünün en önemli parçalarından biri olduğunu ifade etti.

Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale ve Antalya'dan 50 devenin güreştirildiği festivalde "Çakırbey" ve "Şahsultan 20" adlı develer şampiyon oldu. Berabere biten güreş sonunda deve sahiplerine kupalarını Belediye Başkanı Yücel verdi.

Festivalin ağalık ihalesi ise 20 bin lira ile turizmci Durali Uyar'da kalırken, festival kapsamında yapılan en iyi muz üreticisi yarışmasında da dereceye girenlere kupa verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Mahmutlar Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title