Haberler

"Altın Kız" Nazmiye'den Yeni Rekor Sözü

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda kadınlar 40 kiloda dünya ve paralimpik rekoru kırarak altın madalya kazanan halterci Nazmiye Muslu için Meram Belediyesi tarafından karşılama töreni düzenlendi.

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda kadınlar 40 kiloda dünya ve paralimpik rekoru kırarak altın madalya kazanan halterci Nazmiye Muslu için Meram Belediyesi tarafından karşılama töreni düzenlendi.

Minibüsle belediyeye gelen Nazmiye Muslu ve halter branşında olimpiyat 4'üncüsü olan Yasemin Ceylan'ı karşılama törenine, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Meram Belediyespor Kulübü Başkanı İlker Özkan, kulüp sporcuları, belediye çalışanları, vatandaşlar ve sporcuların aileleri katıldı. Minibüsten babasının yardımıyla inen Nazmiye Muslu ve Yasemin Ceylan'a Başkan Serdar Kalaycı tarafından çiçek verildi. Başkan Serdar Kalaycı ayrıca, takım halinde Türkiye şampiyonu olan ve Türkiye şampiyonasında dereceye giren sporcuları da tebrik ederek çiçek verdi. Meram Belediyespor Kulübü'nde yaklaşık 800 civarında farklı branşlarda lisanslı sporcularının olduğunu ifade eden Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "Özellikle tekvandoda, engelli halterde ve jimnastikte son zamanda almış olduğumuz başarılar gerçekten de göğsümüzü kabarttı. Yurt dışında Meram'ın isminin duyulması, ülkemizin isminin duyurulması bizler için büyük bir onur ve gurur vesilesi. Bizlere bu gururu yaşattıkları için jimnastikteki ve tekvandodaki arkadaşlarımızla birlikte hem Yasemin kardeşimize, hem de Nazmiye Muslu kardeşimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Nazmiye Muslu'yu da bayrağımızı göndere çektirdiği için, İstiklal Marşı'mızı Londra'da okuttuğu için huzurlarınızda tebrik ediyor, teşekkür ediyoruz" dedi.

Meram Belediyespor Kulübü Başkanı İlker Özkan ise, "Biz de çok gururluyuz bugün. Dünya rekoru kırmak, olimpiyat rekoru kırmak, özellikle bu yılda bunu başarmak çok güzel bir duyguydu. Çünkü olimpiyatlara bu sene birçok sporcuyla gittik. Ama istediğimiz sonucu alamamıştık. Sporcularımız bize bu heyecanı yaşattılar. Hem dünya, hem de olimpiyat rekoru kırarak, bizleri sevindirdiler. Ülkemize katkı sağladılar. Ülkemizin özellikle şehitler yönünden sıkıntılı bir döneminde bizlere moral verdiler. Arkadaşlarımızın başarılarının devam edeceğine inanıyorum. Hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YENİ REKOR SÖZÜ

Başarısına hala inanamadığını ifade eden Nazmiye Muslu da "Hala elimde madalyamla uyuyorum. Bir de Zafer Bayramı olmasıyla iki bayramı bir arada yaşamak çok güzeldi. Ben diyorum ki, gerçekten Allah herkese olimpiyatlarda en kötü üçüncülük madalyasını nasip etsin. Madalya almadan hiçbir sporcunun dönmesini istemiyorum. Tabi İstiklal Marşı'nı okutmak çok çok başka bir şey. Ben çok mutluyum. Meram Belediyesine, başkanıma gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yarışmada tekrar inşallah rekorla döneceğimin sözünü de veriyorum" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Nazmiye Muslu Londra Spor Haberler

title