Haberler

Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri

İzmit Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri başladı.

İzmit Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri başladı.

İzmit Doğu Kışla'da çeşitli kategorilerde gerçekleştirilen güreşlere aralarında altın kemer sahibi başpehlivanlar Orhan Okulu, İsmail Balaban, Mehmet Yeşilyeşil, Şaban Yılmaz, Fatih Çakıroğlu, Faruk Akkoyun başta olmak üzere 41 başpehlivan ile yaklaşık 500 güreşçi katılıyor.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağlı güreşlerin gelecekteki nesillere aktarılması gereken önemli değerlerinden biri olduğunu söyledi.

Ata güreşinin yüzyıllar boyu kardeşliği, birliği, beraberliği ve daha birçok sosyal gelişmeyi barındırdığını belirten Doğan, "Yağlı güreş sadece güç ve kuvvet denemesi değil, saygı, sevgi, mücadele ve yarışmadır. Güreşlere halkımızın ilgisi çok büyük. Başpehlivanlarımız mücadele edecek. Kıran kırana bir mücadele olacağını umuyorum. Güreşler kapsamında çiftçilerimizin tarım ürünleriyle ilgili festival de başlattık" diye konuştu.

Doğan, üç yıldır düzenledikleri güreşlerde başpehlivan olana ödül olarak kalıcı altın kemer verdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

İzmit Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title