Haberler

Altın Karagöz 5 Kıtayı Bursa'da Topluyor

Bu yıl ‘5 Kıta Bursa’da’ temasıyla gerçekleştirilen ‘29. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, Atatürk Anıtı ve Bursa Kent Müzesi önünde yapılan törenle başladı.

Bu yıl '5 Kıta Bursa'da' temasıyla gerçekleştirilen '29. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', Atatürk Anıtı ve Bursa Kent Müzesi önünde yapılan törenle başladı.

Bursa'da bu yıl 29. kez gerçekleştirilen 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'na 18 ülkeden katılan yaklaşık 700 dansçı ve müzisyen, rengarenk kostümleriyle görsel bir şölene imzasını attı. Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinatörlüğünde '54. Uluslararası Bursa Festivali' kapsamında gerçekleştirilen '29. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', renkli bir törenle başladı. Heykel Atatürk Anıtı önünde yapılan törende, yarışmacı ülkelerin dansçıları güvercin uçurarak dünyaya barış mesajları gönderdi. Törende, Bursa Mehter Takımı ile Büyükşehir Belediyesi Bandosu da konser verdi. Programda ayrıca halk oyunları ekipleri Bursa Kent Müzesi amfi tiyatroda gösteri yaptı.

Bu yıl 18 ülkenin yöresel kültürlerini tanıtma fırsatı bulduğu yarışmaya Almanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Estonya, Hırvatistan, İspanya, Karadağ, Kırgızistan, Kosta Rika, Kosova, K.K.T.C., Macaristan, Makedonya, Slovenya ve Sırbistan'dan ekipler katılıyor. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, bu yıl 29.'su düzenlenen 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması' ile Bursa'da 7-12 Temmuz tarihlerinin coşkuyla yaşanacağını söyledi. Bursa'da yarım asırdır düzenlenen festivalin önemini hatırlatan Başkanvekili Karlık, halk dansları yarışmasının da farklı kültürleri buluşturduğunu söyleyerek, "Bu yıl 18 ülkenin, yerelden evrensele uzanan geleneksel değerlerine kucak açıyoruz. Örnek bir şehir olan Bursa'da böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Bir kültür harmanı olan Bursa'da, dünyanın tanık olacağı bu renk cümbüşü, dünya halklarının dostluk ve hoşgörüsünün dansı olacak. Yarışmanın, esenlik mesajlarıyla barışa köprü olmasını diliyorum" dedi.

BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de yarışmaya katılan ekiplerin kültürlerini Bursa'da tanıtmasının önemine değindi. Başkanvekili Karlık, BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez ile birlikte güvercin uçurarak, halk dansları yarışmasının da startını verdi. Programda, halk oyunları ekipleri Bursa Kent Müzesi amfi tiyatroda gösteri yaptı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatma Durmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title