Haberler

Altın Hilal Hareketi Derneği Tarafından İftar Verildi

Kilis Altın Hilal Hareketi Derneği tarafından bir iftar yemeği verildi.

Altın Hilal Hareketi Derneği tarafından Olea Otel'de verilen iftar yemeğine Kilis Valisi İsmail Çataklı, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, İl Müftüsü Mahmut Karatepe, eski Kilis milletvekilleri Ahmet Salih Dal, Veli Kaya, Kilis Altın Hilal Hareketi Derneği Başkanı Mehmet Metin Şentiryaki, daire amir ve müdürleri ile Suriyeliler ile davetliler katıldı.

Dernek Başkanı Mehmet Metin Şentiryaki, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, derneklerinin Suriyeliler ile Türklerin kurduğu bir dernek olduğunu ifade ederek, "dernek olarak çak farklı çalışmalar yapıyoruz. Suriyelilere, gıda yardımlarının yanı sıra, Suriyelilerin yaşadığı psikolojik, travmaları üzerinden atmaları için de bir çok projeleri uyguluyoruz. Bir çok yabancı ülkelerin yardımlarını Suriyelilere ulaştırıyoruz. Derneğimizin içerisinde görev alan Suriyeliler ile birlikte bu yardımları gerçekleştiriyoruz" dedi. Kilis Valisi İsmail Çataklı ise ensar ve muhaciri kitaplarda okuduklarını ifada ederek, "Kilis'te ise bir canlı olarak 5 yıldır yaşanıyor. Bu örnek tabloya katkı sunan destek veren herkese teşekkür ediyorum. Sivil toplum Örgütleri ile bir toplantı yaparak, Suriyelilere ulaştırılan yardımların koordinasyonu ile ilgili görüştük. Kilis sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Kilis kaldıracağı yükten fazlasını taşıyor" dedi. Çataklı, kişilerin kendisinin ismini kullanarak iş adamlarını dolandırdığı ifade ederek, "göreve başladığımdan sona ismimi kullanarak bazı art niyetli kişiler yardım adı altında para topluyorlar. Ben kimseden her hangi bir yardım adı altında bir şey toplamıyorum. Sizleri arayan olduğu zaman hemen kapatın telefonu, valiliğimiz sekretaryasını arayın. Çünkü ben daha yeni göreve başladım. Böyle cep telefonu ile arayarak bir talepte bulunacak durumda değilim, cep telefonu ile kimseyi aramıyorum. Sekretarya üzerinden aramam gerektiği zaman arıyorum.Bu tür dolandırıcıları inanmayın" dedi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Salih Dal Gökhan Şahin Karatepe Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title