Haberler

Altın Gaza Bastı

Güncelleme:

Altın, Avrupa Merkez Bankası'nın teşvik programını genişletmesinin ardından değer kazandı. Bir saatte 20 dolardan fazla artışla 1,300 doları aştı.

Altın vadeli kontratları, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) teşvik tedbirlerini artırmasının metale yönelik değer koruma talebini güçlendirmesi sonucu yukarı yönde hareket etti. Fiyatlar, dünkü keskin düşüşün ardından bu gün de bir saatlik sürede 20 dolardan fazla artarak 1,303 doları aştı.

AMB Başkanı Mario Draghi, bankanın Eylül 2016'nın sonuna kadar, her ay 60 milyar euroluk varlık alımı yapacağını duyurdu. Avrupa Merkez Bankası'nından iki yetkili dün, İcra Kurulu'nun, Aralık 2016'nın sonuna kadar, aylık 50 milyar euro (58 milyar dolar) tutarında varlık alımı yapma konusunda bir teklif hazırladığını duyurmuştu.

ÇEYREK 170'İ GEÇTİ

Küresel piyasalardaki gelişmelere bağlı olarak gram Altın 98.96 liraya, çeyrek Altın da 170.30 liraya yükseldi.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Chicago'da Archer Financial Services Inc. kıdemli piyasa stratejisti Adam Klopfenstein, "(AMB'nin varlık alımı) Piyasanın beklediğinin hafifçe üzerindeydi. Bu nedenle, altın piyasasına bir miktar alım geldiğini gördük," dedi ve "Yatırımcılar, kaliteye kaçışa devam etme ya da daha da fazla ucuz sermaye enjeksiyonundan dolayı hisse senedi piyasasına daha fazla yatırım yapma arasında bölünmüş durumda" şeklinde görüş bildirdi.

ÖNÜ AÇIK

Altın bu yıl, durgunlaşan ekonomilerin politika yapıcıları ekonomiyi desteklemek için yeni yollar bulmaya zorlaması ve bunun da güvenli liman alımlarını güçlendirmesi sonucu yüzde 9 civarında değer kazandı. Teşvik tedbirlerinin artırılması, altının değer kaybeden para birimlerine alternatif olarak cazibesini güçlendiriyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mario Draghi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

BruskBeymobilWeb@haberler.com:

Değeri yükselen şey satılır, Değeri Düşen şey alınır, altınlarını bozdurmak isteyen daha fazla beklememeli

21
7
yanıtYanıtla
Kim Bulmuş:

Zenginin malı zühürtün çenesini yorarmış millet altın bırak almayı ay sonunu nasıl getireceğim diye kara kara düşünüyor zengin hep zengin fakir ise dahada fakir ülkemiz gerçeği bu malesef.

24
2
yanıtYanıtla
altıncıMobil-ANDROID:

arkadaşlar bende de var 5 kg bozdursam mı

9
3
yanıtYanıtla
mehmet:

altın her zaman altın bunu sakın unutmayın

10
0
yanıtYanıtla
mehmet:

altın her zaman altın unutma

7
0
yanıtYanıtla
Öyle değil mi?:

Yemeni işgale hazırlanıyorlar ya?Yine altın toplamaya ve altın fiyatlarını yükseltmeye başladı asalaklar.

5
1
yanıtYanıtla
yawMobil-ANDROID:

bu Şırnakli dijvar sürekli aynı şeyi yazıyor.

4
1
yanıtYanıtla
ali örnekMobil-ANDROID:

ttövbe var inanç var doğruyu görme var kardesim herkez onun gibi bende allahin bizlere emreddiği görevi yerine getirebilmek ne mutlu yaşar alptekine

2
2
yanıtYanıtla
mr.noMobil-ANDROID:

2.000 kg altınım var reza zarrabdan arakladım varmı hükümetten birileri değerlendirelim

2
0
yanıtYanıtla
anti israilMobil-ANDROID:

altın gaza bastı, altın firene bastı.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title