Haberler

Altın fiyatları Ne Durumda?

Güncelleme:

Geçtiğimiz hafta tırmanışa geçen altın, yükselşini 3 güne taşıdı.

Uzun süre boyunca değer kaybeden altın son üç gündür yükselmeye başladı. Bu doğrultuda altının nasıl bir seyir izleyeceği tartışılmaya başlandı. Bu doğrultuda utoriteler altının yoluna nasıl devam edeceğini yorumladı.

HEDEFONLİNE

Altında geçen hafta 1550 seviyesinin kırılmaması gerektiğini ve bu seviyeyi kırdığımızda 1527 seviyelerinden 3'lü dip formasyonu oluşturacağını söylemiştik.

Bize göre artık 1527 seviyesi kırılmadığı sürece yönümüz hep yukarı olacaktır. Altında düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir ancak 1527 seviyesi aşağı yönlü kırılır ise 1420 seviyesi hedef seviyemiz olur. Günlük bazda baktığımızda yukarıda 1600 seviyesi kırıldığında 1615 seviyesi test edilebilir. Aşağıda ise 1685 seviyesi bizim al noktamız burayı sert kırarsa altın 1568 seviyesine kadar düşüşler görülebilir.

Destekler : 1585-1574-1567

Dirençler : 1603-1611-1615

İNTEGRAL MENKUL

Altın fiyatlarında, Cuma günü sabah saatlerinde görülen sınırlı kar satışlarının 1565$ seviyesinden destek bularak 1598$ seviyelerine varan yükseliş hareketleri yaşandığını gördük.

Geçen hafta Çarşamba günü açıklanan FED FOMC detaylarından parasal genişleme konularında umutların yeşerdiği kotasyonda, Perşembe Philadelphia FED İmalat Sanayi Endeksi verisinin beklenenlerden oldukça kötü gelmesi sonrası hızlanan alışların bugün de devam ettiğini görüyoruz. Kotasyonda, bu sabah itibariyle, 1597$ seviyelerinden işlemlerin gerçekleştiğini görmekteyiz.

Yatırımcılarımızın bu aşamada olası yükselişlerde 1608 / 1610 $ seviyelerinden satış yapmalarının, 1613 $ seviyesinin üstünü stop seviyesi olarak, 1600$ seviyelerini ise hedef noktalar olarak belirlemelerinin uygun olabileceğini düşünmekteyiz. Gün içerisinde Euro Bölgesi'nden gelebilecek haberler dikkatle takip edilmelidir.

GCM MENKUL DEĞERLER

Altın fiyatları 1526 dolar desteğinden almış olduğu güçle yukarı yönlü hareketlerine devam etmiş ve haftanın açılış gününde 1599 dolar seviyesine kadar yükselmiştir.

Teknik olarak baktığımızda gerek kısa gerekse orta ve uzun vadeli yükseliş beklentimizin devam ettiği altın'da kritik seviye olarak uzun bir süredir devam eden ancak geçtiğimiz haftalarda kırılan yükseliş trendinin alt kanal noktası olan 1621 dolar direncidir. Uzun vadeli yükseliş beklentimizin devam ettiği altın eğer bu kanalın içine girebilirse yükselişlerin teyit edileceğini ve yeniden yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini söyleyebiliriz. Aksi halde yaşanacak olası düşüşler yeniden kar satışlarını da devreye sokabilir.

Gün içerisinde de 1579 dolar desteği üzerinde yükseliş beklentimizin devam ettiğini ve 1608 dolar seviyesine kadar çıkış gösterme ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Kar satışlarının oluşabilmesi için 1579 dolar desteğinin aşağı yönlü kırılması gerekmektedir.

Kaynak: TheLira.com / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title