Haberler

Altın "Faiz" Beklentileri İle 2 Haftanın Düşüğünde

Güncelleme:

Altın, güçlü ABD verilerinin faiz artırımı beklentileri güçlendirmesi ile iki haftanın en düşük seviyesi yakınında.

Altın, ABD'de dün açıklanan konut ve tüketici güveni gibi çeşitli verilerin beklenenden daha iyi çıkmasının, FED'in faiz artırımına gidebileceği beklentilerini güçlendirmesi ve bunun sonucu doların değer kazanmasının ardından, iki haftanın en düşük seviyesi yakınında işlem gördü.

DIŞ PİYASA

Spot altın yüzde 0,3 düşüşle ons başına 1.184,37 dolara akdar inerek 12 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından, Singapur saati ile 10.37'de 1.188,23 dolara geldi. Metal salı günü yüzde 1,7 kadar düşerek 30 Nisan'dan bu yana en güçlü düşüşünü gerçekleştirmişti.

İÇ PİYASA

Faiz beklentisi iç piyasayı da etkiledi. Altının gram fiyatı serbest piyabada 101 liranın altına geriledi.

ANALİZ

Altın, FED'in 2006'dan bu yana ilk faiz artırımına bu yıl gidebileceği spekülasyonuna bağlı olarak, 2015 yılındaki kazancını yüzde 0,3'e daralttı. ABD'de dün açıklanan sermaye ekipmanları siparişleri yükselişini ikinci güne taşırken, birinci el konut satışları tahmin edilenden daha fazla arttı ve tüketici güveni göstergesi beklenmedik bir şekilde dört ayın en düşüğünden yükseldi. Dolar çarşamba günü bir ayın en yüksek seviyesine tırmandı ve bu hareket, altına yönelik alternatif yatırım talebinin azalmasına neden oldu.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Sydney'de Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Altın fiyatları kısa vadede, ABD dolarının yönüne bağlı olarak hareket etmeye devam edecek," dedi ve "Dolar, ABD faiz hikayesindeki düşüş ve yükselişe daha fazla tepki verir hale geliyor." şeklinde görüş bildirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Singapur Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

HAKUNA MATATA:

HERZAMAN ALTIN ALIN DERİM BOŞUNA ARABA KIYAFET TELEFON ALMAYIN ALTIN ALIN KENARA ATIN PİŞMAN OLMAZSINIZ BİRİKİM YAPIN YOKSA İLERİDE AĞZINIZI AÇIP HAVAYA BAKARSINIZ . . AĞUSTOS BÖCEĞİ GİBİ YAŞAMAYIN İLERDE PİŞMAN OLURSUNUZ HA BİDE KİMSEYE AMA KİMSEYE BORÇ PARA VERMEYİN GERİ ALAMAZSINIZ UĞRAŞMAYIN

10
3
yanıtYanıtla
Anlayanlara:

Borsa ve altın düşüyorsa birileri artış için altın ve hisse topluyordur

7
0
yanıtYanıtla
Gözlem:

Kredi kartı ile altın alınıp satılıyor. . Olaya bu açıdan da bakın. . . . Emme basma tulumba çalışıyor. . ! Bir aşağı, bir yukarı. . . . . Kazanmanız için hiç bir olasılık yok. . ! ( Altın aldım da kazandım diyen birini hiç tanıdınız mı. ?)

0
4
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

altın yatırımı çok iyi pişman olmaz kimse. .

2
2
yanıtYanıtla
D€RD@L@N:

asparagas haber. . . . . . . . . . inanmayın

2
1
yanıtYanıtla
ÇİN MALI BUNLAR:

BAYAĞI DÜŞMÜŞ YAHU AMAN BİR YERİ KIRILMASIN

2
1
yanıtYanıtla
abdullahmobilWeb@haberler.com:

Bu haber yalan

1
1
yanıtYanıtla
krizzmobilWeb@haberler.com:

Parası olan dolar alsın. 1 ay da çok kar eder

0
2
yanıtYanıtla
Hakuna Matata''ya Cevaben:

O biriktirdiğin altınlar bir gün seni dağlayan kızgın metallere dönecek. O zaman sen ne yapacaksın ? Hep bu zihniyet yüzünden insanlar bankaların ellerinde kıvranıyor. Yardım etme Rabbena hep bana zihniyeti ! Halbuki insanlar sadaka verse ve yardımlarını esirgemese birbirlerinden bir çok sıkıntı ortadan kalkacak ama nerdeeeee ! Biriktir, daha çok olsun daha da çok olsun hep benim olsun azmış nefislerin istekleri fakir fukarayı ölüme terkediyor. Allah ıslah etsin. Hayırlı kazançlar nasip etsin. Kazandığımızdan da fakir fukarayı gözetmemizi nasip etsin inşallah. Amin.

0
2
yanıtYanıtla
HAKUNA MATATA:

HERZAMAN ALTIN ALIN DERİM BOŞUNA ARABA KIYAFET TELEFON ALMAYIN ALTIN ALIN KENARA ATIN PİŞMAN OLMAZSINIZ BİRİKİM YAPIN YOKSA İLERİDE AĞZINIZI AÇIP HAVAYA BAKARSINIZ . . AĞUSTOS BÖCEĞİ GİBİ YAŞAMAYIN İLERDE PİŞMAN OLURSUNUZ HA BİDE KİMSEYE AMA KİMSEYE BORÇ PARA VERMEYİN GERİ ALAMAZSINIZ UĞRAŞMAYIN

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title