Haberler

Altın Eller Sergisi Ulucanlar'da

Ankara’da en çok tercih edilen sanat mekânları arasında yer alan Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi, Anadolu Geleneksel El Sanatları Derneği’ne bağlı 12 sanatçının "Anadolu’nun Altın Elleri" isimli sergisine ev sahipliği yaptı.

Ankara'da en çok tercih edilen sanat mekanları arasında yer alan Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi, Anadolu Geleneksel El Sanatları Derneği'ne bağlı 12 sanatçının "Anadolu'nun Altın Elleri" isimli sergisine ev sahipliği yaptı.

Deri, cam üfleme, ebru, keçe, resim, mikrogiz ve filografi çalışmaları en estetik haliyle Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergilendi. Açılış törenine AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve eski AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal da katıldı. 500'ü aşkın eserin yer aldığı sergiye katılımın oldukça yoğun olduğu gözlendi. Anadolu'nun Altın Elleri Sergisi, 19 Kasım 2015 tarihine kadar Ankaralı sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Deri sanatçısı Murat Ateş, Altındağ Belediyesi'nin sanata verdiği önemin çok takdir edildiğini belirtti. Ateş, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi'nin bu doğrultuda büyük bir ihtiyaca cevap verdiğini ifade ederek, "Burası, sanatçıların en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor" dedi.

Ebru sanatçısı Sanem Arıkan ise kendilerine bu imkanı sunan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye teşekkürlerini sundu. Başkan Tiryaki ile birlikte Altındağ'da sanatsal faaliyetlerin giderek arttığına dikkat çeken Arıkan, bu sayede bilinçli bireylerin yetişeceğini dile getirdi. Arıkan, "Başkan Tiryaki'nin yaptığı işler asla göz ardı edilemez. İnsanların sanatla uğraşmasını istiyor. Bölge halkı çok şanslı. Altındağ'da gelecek emin ellerde" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Murat ATEŞ:

ANADOLU GELENEKSEL EL SANATLARI DERNEĞİ''nin düzenlemiş olduğu ''Anadolu''nun Altın Elleri'' isimli Karma Sergimizin açılışında, bizleri onurlandıran Ak Parti 26. Dönem Milletvekilimiz Sayın Nevzat Ceylan''a, 23. Dönem Ak Parti Milletvekili Sayın Cumhur ünal''a, Haymana Ziraat Odası Başkanı Sayın Halil Ibrahim Balikci ''ya, Altındağ Belediyesi Kültür Müdürü Sayın Cengiz Keskine, Ulucanlar Sanat Sokağı Müdürümüz Sayın Hakan Atasoy''a ve isimlerini yazamadığımız tüm davetlilerimize. Ayrıca Ebru Sa

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title