Haberler

Altın Düştü, Gramı 104 Liranın Altına Geriledi

Güncelleme:

Altın, yatırımcıların gelecek haftaki Fed toplantısını beklemeleri ile ikinci haftalık düşüşe hazırlanıyor.

Altın, Altın, yatırımcıların ABD'de büyümenin istikrar olduğu sinyali veren verilerin ardından gelecek hafta yapılacak Fed toplantısını beklemeleri ile ikinci haftalık düşüşe hazırlanıyor.

DIŞ PİYASA

Spot altın, Perşembe günü yüzde 0.6 yükselerek 1,193.97 dolara gelmesinin ardından yüzde 0.2 gerileyerek Singapur saat ile 12:04'te ons başına 1,191.73 dolardan işlem gördü. Kıymetli metal, Perşembe günü 1,184.45 dolar ile 14 Nisan'dan bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından bu hafta yüzde 1'lik bir kayıp kaydetmeye hazırlanıyor. Altın Şanghay'da yükselerek haftalık düşüşü azalttı.

İÇ PİYASA

Altın iç piyasada 104 liranın altına geriledi.

ANALİZ

Perşembe günü açıklanan verilere göre ABD'de 1. el konut satışları Mart ayından beklentilerin üzerinde geriledi. Euro Bölgesi'nde ve Çin'de imalat sanayi Nisan ayında yavaşladı. Fed, 10 yıla yakın bir süreden bu yana ilk kez faiz artırımı gerçekleştirebilmesi ile büyüme ve enflasyonda yükseliş işaretleri görmek istiyor.

UZMAN GÖRÜŞÜ

IG Ltd., "Tüm bölgelerdeki veriler hayal kırıklığı yarattı ve küresel ekonomik toparlanma ile ilgili endişeleri artırdı. Veri Yunanistan ile ilgili iyimserliği bile düşürdü denilebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Singapur Fed Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

aladdın:

90 düşer

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title