Haberler

Altın "Çin ve ABD" İle Yükseldi

Güncelleme:

Altın, Çin'in son üç ayda ikinci kez faiz düşürmesi ve ABD'de büyümenin ilk açıklanandan daha yavaş gerçekleşmesinden destek buldu.

Altın, Çin'in son üç ayda ikinci kez faiz indirimine gitmesi ve ABD ekonomisinin ilk açıklanan rakama göre daha yavaş büyümesinin ardından, yükselişini dördüncü güne taşıdı ve yaklaşık iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

DIŞ PİYASA

Spot altın yüzde 0.8 yükselişle ons başına 1,223.29 dolara kadar çıkarak 17 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından, Singapur saati ile 11:03'te 1,221.98 dolara geldi. Fiyatlardaki yükseliş dördüncü güne taşınırsa, metal 9 Ekim'den bu yana en uzun süreli çıkış dönemini gerçekleştirecek. Fiyatlar geçen hafta yüzde 0.9 tırmandı ve son beş haftada ilk kez yukarı yönde hareket etti.

ANALİZ

Çin Merkez Bankası, Cumartesi günü, hem gösterge hem de mevduat faizlerini 25'er baz puan düşürdü. Ertesi gün, imalat sanayi göstergesi Şubat ayında, ikinci ay üst üste daralmayı işaret etti ve daha gevşek bir politikaya duyulan ihtiyacın altını çizdi. ABD ekonomisi, Cuma günü açıklanan verilere göre, dördüncü çeyrekte, yıllıklandırılmış rakamla yüzde 2.2 genişledi. Büyüme rakamı daha önce yüzde 2.6 hesaplanmıştı.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Şanghay'da Everbright Futures Co. makroekonomi stratejisti Sun Yonggang, "Çin'de yavaşlama küresel büyüme için büyük bir risk oluşturmaya devam ediyor ve bu da altına gelen talebe yardımcı oluyor," dedi ve "Altın, büyümenin algılandığı kadar güçlü olmayabileceğini işaret eden son ABD verilerinden güç buldu" şeklinde görüş bildirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Singapur Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (2)

önemliMobil-ANDROID:

bu kadar yazının sonunda altınnın gramınnın kaç tl olduğunu yazsanız anlayacağız.sadece ekonomi ve borsa yorumcularına mı açıklama yapıyorsunuz anlamıyorum ki..

18
0
yanıtYanıtla
ali kayalı:

arkadaş haklı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title