Haberler

Altın Badem'de 'Sultan' İzdihamı

Datça 8.Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali, ödül töreniyle sona erdi.

Datça 8. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali, ödül töreniyle sona erdi. Festivalin son gününde hayranlarına kitabını imzalayan Türkan Şoray, izdiham nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi.

Datça 8. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali'nin üçüncü ve son gün etkinlikleri Datça Kent Park'ta Türk sinemasının 'Sultan'ı Türkan Şoray'ın imza günü ile başladı. Şoray'ın yazdığı "Benim Hayatım, Benim Sinemam" adlı kitabı almak isteyen vatandaşlar, az sayıdaki kitaptan alabilmek için bir biriyle yarıştı. İki bayan arasındaki kitap kavgasına kocaları da karışınca ortalık bir anda gerildi. Olayın yatışmasının ardından kitap dağıtımına devam edildi.

Büyük ilgi gören kitabın kısa sürede tükenmesi üzerine, yeniden tartışma yaşanmaması için kitap isteyenlerin isimleri alınarak, kitapların belediye aracılığıyla ulaştırılacağı söylendi. Türkan Şoray'a kitap imzalatmak isteyenlerin oluşturduğu kuyruk 100 metreyi buldu. Yaşanan izdiham nedeniyle, Şoray da ezilme tehlikesi geçirdi.

Festival akşam saatlerinde Datça Anfi Tiyatroda gerçekleşen ödül gecesi ve konser ile sona erdi. Datça Belgesel Filmleri Yarışması sonunda ödül kazanan ilk üç belgeselin kısa tanıtımı yapıldı. Daha sonra ödül alan belgesel yapımcılarına ödülleri dağıtıldı. Belgesel yarışmasında birinciliği yönetmen Cantekin Cantez, "Burcu A.Ş Sence Saldım" adlı belgeseliyle kazandı.

Ödül töreninde Mustafa Alabora, konuşma yaptığı sırada bir gencin Gezi Parkı olaylarına protesto eden pankart açması bir anda hareketliliğe neden oldu. Pankart açan genç, güvenlik görevlileri tarafından dışarıya çıkarıldı.

Festivalin son bölümünde Türk Halk Müziği sanatçısı Selda Bağcan, Datçalılarla buluştu. Sevilen şarkılarını seslendiren Bağcan, Datçalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Datça 8. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali, Ziya Öztan'ın "Cumhuriyet" filminin gösterimiyle sona erdi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkan Şoray Datça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title