Haberler

    Altın Alacaklar Dikkat! Çeyrek Düşmeye Devam Ediyor

    Hafta başından bu yana küresel piyasalarda artan risk iştahı ile düşüşünü devam ettiren altının gram fiyatı, bugün 117,1 lira ile 9 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

    Hafta başından bu yana küresel piyasalarda artan risk iştahı ile düşüşünü devam ettiren altının gram fiyatı, bugün 117,1 lira ile 9 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. Uluslararası piyasada altının ons fiyatındaki düşüş ve TL'nin dolar karşısında değer kazanmasının etkisiyle gerileyen gram altın, saat 10.30 itibarıyla 117,7 liradan alıcı buluyor.

    Altının ons fiyatı da düşüş eğilimini sürdürerek bugün itibarıyla geçen hafta kapanışına göre yaklaşık yüzde 2,5 değer kaybetti ve şu dakikalarda 1.268 dolar seviyelerinde dengelendi.

    Analistler, İngiltere'de bugün başlayan referandumda, AB'de kalma sonucunun çıkacağına ilişkin beklentilerin artmasıyla hafta başından bu yana küresel risk iştahında belirgin bir yükseliş görüldüğünü, buna bağlı olarak da altın fiyatlarının baskılandığını ifade ediyor.

    Bu beklenti ile TL'nin de diğer gelişen ülke para birimleri ile birlikte dolar karşısında yükseldiğine dikkati çeken analistler, dolar/TL'nin 2,89'un altına inerek son 2 haftanın en düşük seviyesine gerilediğini dile getiriyor.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title