Haberler

Altıeylül Belediyesi Kardeş Belediye Protokolü İmzaladı

Daha önce İstanbul Ümraniye Belediyesi, Bosna Hersek Maglaj Belediyesi ve Çanakkale Ezine Belediyesi ile kardeş belediye olan Altıeylül Belediyesi, Kayseri'nin Hacılar Belediyesi ile de kardeş belediye protokolü imzaladı.

Daha önce İstanbul Ümraniye Belediyesi, Bosna Hersek Maglaj Belediyesi ve Çanakkale Ezine Belediyesi ile kardeş belediye olan Altıeylül Belediyesi, Kayseri'nin Hacılar Belediyesi ile de kardeş belediye protokolü imzaladı.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu makamında gerçekleştirilen protokolde, Hacılar'ın kış turizminin yanı sıra sanayisiyle de gelişmiş bir ilçe olduğunu belirtti.

Hacılar Belediyesi ile kardeş belediye olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Kafaoğlu, şunları kaydetti:

"Kardeşlik bizim kültürümüzde çok önemli. Her şeyimizi paylaşmak demek. Bu kardeşliğin sadece protokolde kalmasını istemiyoruz. Kardeşliğin gerekliğini mutlaka yerine getirmek ve bunu mutlaka işlevsel hale getirmek lazım. Uzun yıllardır siyasetin içindeyim hep kardeş belediyeler kardeş şehirler oluyor ama sadece protokolde kalıyor. Sembolik oluyor. Biz bu kardeşliğin sembolik değil güçlerin ve tecrübelerin birleştirilmesi karşılıklı gidip gelmelerle tecrübelerin birleşmesi noktasında devam etmesini arzu ediyoruz ve bugün bir aradayız. Bu protokolle de bu işi resmileştirmek istiyoruz."

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise Altıeylül'ün Hacılar'a göre daha büyük bir ilçe olduğunu ve tecrübelerinden faydalanacaklarını söyledi. Kafaoğlu ile geçen yıl Kayseri'de tanıştıklarını dile getiren Ekici, şunları aktardı:

"Altıeylül Belediye başkanım geçen sene Kayseri'ye gelmişti. Diş hekimi olarak da meslektaşız aynı zamanda. İyi ikili ilişkilerimiz neticesinde kardeş belediye olma kararı aldık. Bu kardeşlik çerçevesinde birbirimizden maddi, manevi görüş alışverişinde bulunalım proje alışverişinde bulunalım. Kardeşiz ama siz büyük abisiniz. Büyük ilçesiniz. Sizin tecrübelerinizden yararlanacağız."

Yapılan konuşmaların ardından iki belediye arasında kardeşlik protokolü imzalandı.

Kaynak: AA / Güncel

Altıeylül İstanbul Kayseri Hacılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title