Haberler

Alternatifsiz Turizm Bölgesi" Kapadokya

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, peri bacaları, kayadan oyma evleri, butik otelleri ve kiliseleriyle turistlerin ilgisini çeken Kapadokya'nın, "alternatifsiz turizm bölgesi" olduğunu söyledi.

MURAT KAYA - Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, peri bacaları, kayadan oyma evleri, butik otelleri ve kiliseleriyle turistlerin ilgisini çeken Kapadokya'nın, "alternatifsiz turizm bölgesi" olduğunu söyledi.

Dinler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi ve doğal güzelliklere sahip bölgenin Hattiler'den günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi.

Kapadokya'da turizmin gelişmekte olduğunu ve bölgenin "emekleyen bir bebeğe" benzediğini ifade eden Dinler, "Burada turizm 1960'lı yıllarda Fransız gezginlerin keşfetmesiyle başladı. Ancak turizm ciddi anlamda 1987-1988 yıllarında büyük otellerin yapılmasıyla yavaş yavaş canlandı. Daha sonra İtalyanlar, Japonlar ve Brezilyalı turistler bölgeye gelmeye başladı" diye konuştu.

"Kapadokya, destinasyon değil"

Dinler, "Türkiye'de destinasyon anlamında iki yer var, İstanbul ve Antalya. Kapadokya destinasyon değil, daha yolun başındayız. Daha çok işletmelerin kendi çabasıyla tanıtım yapmaya çalışıyoruz ama hak ettiği yerde olduğuna inanmıyorum" dedi.

Kapadokya'da sabahın ilk ışıklarıyla balon turlarının başladığını ve ziyaretçilerin gün içerisinde değişik aktivitelerle eğlenebildiğini belirten Dinler, şunları kaydetti:

"Kapadokya, her kesimden turist çekiyor. Çünkü dünyada eşsiz bir bölge. Antalya'ya gidecek bir turist, Marmaris'e veya Dominik Cumhuriyeti'ne de gidebilir. Çünkü hepsinin sunduğu deniz, kum, güneş. Kapadokya'daki kültür mirası ve inanç turizmine yönelik imkanlar başka hiçbir yerde yok. Dolayısıyla Kapadokya'nın yerine gidilebilecek bir bölge yok. Bunun yanında Kapadokya öyle bir yer ki gecelik 5 avroya yurt odası da var, gecelik 2 bin avroya odasında havuz olan butik oteller de var. O yüzden bölgede her kesimden misafire hizmet veriliyor."

Kapadokya'nın yabancı turistlerin yanı sıra bölgede çekilen dizi ve sinema filmleriyle yerli ziyaretçilerinin de ilgisini çektiğini dile getiren Dinler, karayolu ve havayoluyla ulaşım imkanlarının gelişmesinin de bölgenin turizmine ciddi katkı sağladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Kapadokya Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title