Haberler

Alternatif Turizm Türlerinin Geliştirilmesi" Projesi

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Trakya Kalkınma Ajansı'nın 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan "Edirne'de Alternatif Turizm Türlerinin Geliştirilmesi" projesinin son ayağına gelindiği bildirildi.

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, yaptığı yazılı açıklama, proje kapsamında Edirne'deki alternatif turizm türlerinin belirlenmesi için gerekli literatür taraması faaliyetleri, turizm işletmeleri anketleri ve yerel aktörlere uygulanan paydaş görüşmeleri tamamlandığını belirtti.

Proje kapsamında taslak eylem planının görüşüleceği bir toplantı tertip edileceğini ifade eden Zıpkınkurt, şunları kaydetti:

"Projenin tamamlanmasıyla, alternatif turizm sektörünün gelişmesi, Edirne'yi ziyaret eden bireylerin sayısının arttırılması, Edirne'de alternatif turizmin gelişmesine yönelik yol haritası çıkarılması, Edirne'nin turizm gelirinin arttırılması, bölge istihdamında artış sağlanması, bölgedeki turizm işletmelerinin 5 yıl süresince yapmayı planladıkları yatırımların tespitinin gerçekleştirilmesi beklenen sonuçlar arasında yer alıyor.

Projenin başarılı sonuçlar vermesi için, ilgili yerel aktörlerin bilgi ve tecrübelerinin değerlendirilmesi de gerekli görülmüştür. Bu kapsamda tamamlanan faaliyetleri müteakip ortaya konan Taslak Eylem Planı'nın, tüm paydaşların eşliğinde 24 Nisan 2015, Cuma günü, saat 10.00'da Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilecek olan Odak Grup Toplantısı'nda nihai hale getirilmesi öngörülmektedir. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sibel Kalaycıoğlu moderatörlüğünde düzenlenecek olan Odak Grup Toplantısı neticesinde oluşturulan Eylem Planı, daha sonra kamuoyunun bilgilerine sunulacaktır."

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title