Haberler

Alternatif Tıp Refleksoloji

Güncelleme:

Avrasya refleksoloji merkezinden refleksoloji uzmanı Serpil BİHİR, refleksolojiyi ve alternatif tıpla modern tıp ilişkisini anlattı.

Uzman refleksolog Serpil Bihir refleksoloji uygulamasının etkilerini bizlerle paylaştı…
Serpil Bihir; refleksoloji sağlık bakanlığı tarafından kabul görerek günümüz tamamlayıcı uygulamaları arasına girmiştir dedi…
Refleksoloji bütün vücuttaki organlardan Beyine uzanan sinirlerin ellerde ve ayaklarda son bulan sinir uçlarından uygulanmaktadır.El ve ayak altına bakıldığında bu sinir noktaları vücudumuzun iç organları ve iskelet sistemine denk gelen noktaların olduğu vücut haritasını oluşturur. El ve ayak altında bulunan sinir uçlarına bası (refleksoloji teknikleri) müdahalesi yapılarak beyindeki hasar görmüş olan sinirlerin uyarılmasını sağlamaktadır, yani sinir noktalarını belirli tekniklerle uyarmanın ortaya elektrokimyasal mesajları çıkardığını bununda nöronların yardımı ile ilgili organı uyararak iyileşmenin gerçekleştiğini savunur.

Alternatif Tıp Refleksoloji:Refleksolojinin tarihçesi 12000 yıllık bir geçmişe sahip, eski mısır ve çinde uygulanan yöntemdir. Türkiye de 10 yıllık geçmişi olmasına ragmen insanların bakışaçıları ilgi odagı çok yükseklerdedir. 10 yıldır Avrasya Refleksoloji Merkezinde özel olarak uygulanan refleksoloji yöntemi birçok rahatsızlıkta olumlu sonuçlarla karşılaştırarak sağlık bakanlığının destekleriyle alternatif tıbbın içerisine girmeyi başarmıştır.
Modern Tıp Refleksoloji:Türkiye de refleksoloji merkezleri bu yöntemi 10 yıldır uygulamakta olup şuanda hastanelerde, tıp merkezlerinde, klinik, sağlık merkezlerinde uygulanacak olan bu yöntem, nöroloji uzmanlarını çok yakından ilgilendirmektedir. Refleksoloji genelde nörolojik rahatsızlıkları modern tıbbın çaresiz kaldığı durumlarda imdadına koşuyor. İlaçsız ve bıçaksız tedavi yöntemi insan vücudundaki rahatsızlıklarından olan cp, otizm, epilepsi, mr, bel boyun fıtıgı,kekemelik,konuşma bozukluğu(konuşma geriliği gibi nörolojik durumlarda etkili faydaları bulunmaktadır.

Refleksoloji tedavi yöntemi; 5 ana başlıkla incelenmektedir.
Engellilerde refleksoloji
Bebeklerde refleksoloji
Bayanlarda ve erkeklerde refleksoloji
Sağlık refleksolojisi
Günümüz rahatsızlıklarında refleksoloji
(mesklek hastalıkları)
Refleksoloji uzmanı olmayan kişilere uygulatmayınız.
Refleksoloji uzmanı Serpil BİHİR.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Avrasya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title