Haberler

Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına Karabük Hazır

TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına Karabük Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı (KBÜELAR) bu yıl NAR V2 adlı araç ile katılacak.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Alternatif Enerji Kaynakları konusunda kamuoyunda farkındalığı yükseltmek, alternatif enerji teknolojilerinin yaygın kullanımı için gerekli beyin gücü ve bilgi birikiminin oluşmasını sağlamak amacıyla yarışlar 3-9 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde yapılacak yarışlara bu yıl 35 Üniversiteden 46 elektrikli araç yarışacak. Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına geçen yıl Karabük Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı (KBÜELAR) Elektromobil kategorisinde NAR adlı aracı ile en iyi tasarlanmış elektrikli araç ödülünü almıştı. 25 kişiden oluşan takım bu yıl da NAR V2 adlı araçla yarışacak.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, yarış öncesi elektrikli araç NAR V2'yi inceleyerek elektrikli araç için geliştirilen alt sistemleri ile NAR V2'nin çok iddialı bir elektrikli araç haline geldiğini ifade etti. Aracın büyük çoğunluğunun yerli üretim olduğunu belirten Rektör Polat, "Üniversitemiz öğrencileri tarafında kendilerinin tasarlayarak imal ettikleri bir elektrikli araçtır. Geçen yıl en iyi tasarım ödülü ve 4.lük alan aracımızdan; bu yıl yapılan kara kutu, kör nokta sistemi gibi yeniliklerle birlikte daha iyi dereceler bekliyoruz. Karabük Üniversitelileri olarak biz duygusunu benimseyerek yaşatıyoruz. Bu aracın yapımında da her fakülteden, her bölümden öğrencinin bu ekipte olması biz duygusundaki duyarlılığımızı göstermektedir. Üniversitemiz adına gurur duymaktayız. Akademik Danışman Doç. Dr. Raif Bayır'a ve KBÜELAR Ekibine çok teşekkür ediyor, Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde yapılacak yarışmada başarılar diliyorum" dedi.

Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı, KBÜELAR Akademik Danışmanı Doç. Dr. Raif Bayır ise Türkiye'de ilk olan kara kutu sistemi, far sistemi ve kör nokta sistemini geliştirdiklerini kaydederek, "Genç bir üniversite olmamıza rağmen TÜBİTAK alternatif enerjili araç yarışlarına katılan üniversitemiz 35 üniversite arasında elektrikli aracını tasarımını kendisi yaparak, bizim ve öğrencilerimizin gurur vesilesi olmuştur. Geçen yıl kendi elektrikli sürücüsüyle ve elektrik tasarımlarıyla en iyi tasarlanmış elektrikli araç ödülünü aldık. KBÜELAR Ekibi olarak araca bütün parametreler kaydeden uçaklarda kullanılan ve. Bu yıl daha iyi yerlerde daha iyi derecelerle Üniversitemize dönmek istiyoruz. NAR V2 aracımızın tasarlanması ve geliştirilmesinde Üniversitemizin her bölümünden öğrencinin bulunması bizim için onur verici. Üniversite bilincini bu tür yarışmalarda daha iyi anlamaktayız. Bu çalışmaları desteklediği için Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat'a ve bizi her zaman destekleyen herkese teşekkür ederiz" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title