Haberler

Altepe: "Bursa, Zaman Kaybetmeyecek"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 20 yıldır yerel yönetimlerde tecrübe sahibi olduklarını belirterek, "Yeni dönemde Bursa, inşallah zaman kaybetmeyecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 20 yıldır yerel yönetimlerde tecrübe sahibi olduklarını belirterek, "Yeni dönemde Bursa, inşallah zaman kaybetmeyecek. Devam eden projelerin tamamlanmasını, daha nitelikli yatırımların yapılmasını sağlayacağız" dedi.

Başkan Altepe, Erzurum Dernekleri Federasyonu, Bursa Gümüşhaneliler Derneği, Bursa Tokatlılar Derneği, Yeşilay Cemiyeti Bursa Şubesi ve Kamu Hastaneleri Bursa Kamu Hastaneleri Birliği yetkililerini ağırladı. BURULAŞ'taki başkanlık makamında gerçekleşen görüşmelerde, 'kentteki STK'ların durumu' ve 'yeni dönemde Bursa' gündem konularını oluşturdu. STK yöneticilerini kabulünde Bursa'nın yeni dönemine ilişkin düşüncelerini açıklayan Başkan Altepe, kentin gücünü bildiklerini, Bursa'nın her işini kendisi yapma ve sonuca ulaştırma konusunda öncü olduğunu bildirdi. Yaklaşık 20 senedir yerel yönetimlerin içerisinde yer aldığını, siyasi oluşumların yanı sıra meclis üyeliği ve 2 dönem belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Başkan Altepe, kentin potansiyelini son 10 yılda yaptıkları icraatlarla açığa çakırttıklarını ifade etti. Bursa'da ilk defa Osman Gazi'nin, Orhan Gazi'nin, Murad-ı Hüdavendigar'ın anma törenlerinin bu dönemde yapıldığını, tarihi eserlerin baştan ayağa yenilendiğini, çarşının AVM potansiyeline büründüğünü, deniz otobüsleri, deniz uçakları ve helikopter hizmetlerin birbiri ardına hizmete sokulduğunu kaydeden Başkan Altepe, "20 yıldır tecrübeliyiz. İnşallah şimdiden sonra da hız kesmeden yatırım ve hizmetlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Ziyaretlerde kentteki STK'ların durumu konusundaki görüşlerini de açıklayan Başkan Altepe, Bursa'da yaşayan herkesin Türkiye'nin neresinden olursa olsun kendisi için bir olduğunu ifade etti. Kamuoyunda sanıldığının aksine Bursa'da Balkanlar ağırlıklı bir politikanın güdülmediğini, buralarda yapılan hizmet ve yatırımların özel sektör eliyle Türkiye Cumhuriyeti'nin bölge hedefleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Altepe, "Bizim için Erzurumlusu da Bosna Herseklisi de bir. Gümüşhanelisi de Kosovalısı da bir. Hiçbir ayrımımız yok, olamaz da Osmanlıyız biz" şeklinde konuştu. Dedesinin 100 yıl önce Balkanlardan geldiğini fakat kendisini Bursalı olarak gördüğünü vurgulayan Başkan Altepe, "Bugüne kadar binlerce kişiyle temasım oldu ama hiçbir arkadaşım için 'Acaba memleketi neresidir?' diye düşünmedim. Arnavut, Arap, Türkmen ve Gürcü akrabalarım var. Bu şartlarda ayrımcı düşünmemizin imkanı yok" ifadelerini kullandı.

Yeşilay Cemiyeti Bursa Şubesi'nin yönetim kurulu üyelerini de ağırlayan Başkan Altepe, Yeşilay'la ortak çalışmalar yapabileceklerini ifade etti. Kurumun sigara ve madde bağımlılığı ağırlıklı olmak üzere zararlılarla mücadelesini haklı bulduklarını ve her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Altepe, Yeşilay Cemiyeti Bursa Şubesi olarak kullanılacak bir merkezin temin edilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti. Yeşilay Cemiyeti Bursa Şube Başkanı Mehmet Raci Arvas ise, faaliyetlerin yapılması ve sonuç alınması noktasında yerel yönetimlerin desteğini önemsediklerini, Büyükşehir Belediyesi'yle ortak çalışmalarda bulunmaktan gurur duyacaklarını belirtti.

Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları, Bursa Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Orhan Aydın, Bursa Tokatlılar Derneği Başkanı Nursel Kaleoğlu ve Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Yavuz Baştuğ, yaptıkların açıklamalarda, Başkan Altepe'nin 2. dönem adaylığının hayırlı olmasını diledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title