Haberler

Altaylardan Anadolu'ya Türk Müzik ve Hareket Terapisi" Konseri

Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkez’inde Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma (TÜMATA) Grubu, Altaylardan Anadolu’ya Türk Müzik ve Hareket Terapisi adlı konser verdi.

Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkez'inde Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma (TÜMATA) Grubu, Altaylardan Anadolu'ya Türk Müzik ve Hareket Terapisi adlı konser verdi.

Şehitkamil Belediyesi tarafından hazırlanan, 14 Mart Tıp Bayramı Konferansı'na, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aymaz, İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Cahide Elif Orhan, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve davetliler katıldı.

14 Mart Tıp Bayramı etkinliği kapsamında düzenlenen konferansta, müzikle terapinin, tıptaki yeri üzerine TÜMATA Grubu tarafından konser verildi. Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç yönetimindeki TÜMATA Grubu, Gaziantep halkı tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

"MUSİKİ BİZİM HAYATIMIZIN İÇİNDEKİ BİR FENOMEN"

TÜMATA Grubunu yöneten Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç, yetiştirdiği birçok öğrencisinin, şu anda dünyanın farklı ülkelerinde müzik terapisi yaptığını ifade ederek, "Musiki bizim hayatımızın içindeki bir fenomen. Biz doğarken anne karnında en gelişmiş organımız olan kulakla iç içeyiz. Onun için musiki ruhun olduğu kadar bedenin de gıdasıdır" dedi.

Konferansta konuşan Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, "Sanatsız ve felsefesiz bir hayat olamayacağı gibi, bir tıp mesleği de olamaz. Tabi bunun bir boyutu da müzik. Siz değerli konuklarla birlikte kendimizi bir süreliğine bu sihirli namelerin ve ellerin büyüsüne bırakacağız" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Tıp Bayramı Şehitkamil 14 Mart Yerel Haberler

title