Haberler

Altay Düşme Hattına Geriledi

Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta 2'nci yarının ilk haftasında deplasmanda Bugsaşspor'a 3-0 yenilerek art arda 6'ncı mağlubiyetini alıp düşme hattına gerileyen Altay, tarihinin en kötü performanslarından birini sergiliyor.

2002-03 sezonunda Süper Lig'de 7-13'üncü haftalar arasında üst üste 7 maç kaybederek profesyonel liglerde en başarısız dönemini geçiren siyah beyazlı ekip, bu hafta konuk edeceği Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'a da yenilmesi halinde aynı tabloyu tekrarlamış olacak. Üç puan özlemi 9 maça çıkan Altay, 1995-96 sezonunda da 12 hafta galibiyete hasret kalmıştı.

Teknik direktör Serhat Güller yönetiminde 4'üncü müsabakasından da puansız ayrılan Altay, bu periyotta rakip filelere bir kez olsun gol atamazken kalesinde tam 9 gol gördü. Serhat Güller yönetimindeki Altay, Kocaeli Birlikspor'a 2-0, Tepecikspor'a 1-0, Bandırmaspor ve Bugsaşspor'a ise 3-0'lık skorlarla boyun eğdi. Son galibiyetini 9'uncu haftada Nazilli Belediyespor'u 1-0 yenerek alan siyah beyazlılar, 4'üncü sıradan 16'ncı basamağa geriledi. Oynadığı 18 maçta 15 gol kaydederek en az gol atan ekip olan Altay, kalesinde 27 gol görerek en çok gol yiyen 2'nci takım konumunda.

ÜNLÜ'DEN ÖZELEŞTİRİ

Altay Başkan Vekili Sadettin Ünlü, "Gönderilen bazı futbolcularla ilgili erken karar verdik" diyerek özeleştiri yaptı. 8 oyuncuyla yolları ayırırken transfer yasağı nedeniyle takviye yapamadıklarını hatırlatan Sadettin Ünlü, şöyle dedi:

"Bana göre yasağı kaldırıp transfer yapmak yerine iç huzuru sağlamak için mevcut oyunculara ödeme yapmalıyız. Bugsaşspor önünde 6 net pozisyona girdik, direkten dönen topumuz, altı pastan kaçırdığımız goller var. İlk gollerine onlar bile şaşırdı, ikinci golü kontrataktan yedik. Son golü tartışmalı bir penaltı kararıyla kalemizde gördük."

YAVUZ İDMANDA

Transfer yasağınının kaldırılması halinde savunma, orta saha ve forvet transferi yapmayı planlayan Altay, Dardanelspor'dan stoper Yavuz Özsevim ile prensip anlaşmasına vardı. Bu sezon forma şansı bulamayan 24 yaşındaki oyuncu, ilk idmanına çıktı. Yavuz'un transfer yasağının kalkması halinde imza atacağı bildirildi. Alanyaspor'dan orta saha oyuncusu Kazım Dülger'le de anlaşma sağlandığı bildirildi. Altay'la ismi anılan Evren Kürkçü ve Gökhan Kaba Tepecik'le anlaştı. Yüksel'in sakat olduğu Altay'da, stoper Ömer cezalı duruma düştü.

TARAFTARDAN DESTEK

Altay 1914 Taraftarlar Derneği, "Herkes taşın altına elini sokmalıdır" başlığıyla camiaya destek çağrısı yaptı. Eski başkanlara da seslenen taraftarların mesajı şöyle:

"Söyleyeceğimiz çok şey var, ancak tartışmalar takımımıza hiçbir katkı sağlamaz, bizi karmaşaya sürükler. Eleştiriler sezon sonuna ertelenmeli. Mevcut yönetim ne yapacağını bilmez haldeyken, camia büyükleri, geçmiş dönem başkan ve yönetim kurulu üyeleri sorumluluk almalı. Aile büyüğü olmak sizler için ne anlam ifade etmektedir? Mutlaka duruma müdahil olunmalıdır. Başka Altay yok." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyükşehir Belediyespor Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title