Haberler

Altay'da Koşukavak Dönemi

Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta kümede kalma mücadelesi veren Altay'ın yeni teknik direktörü Yalçın Koşukavak oldu.

Spor Toto 2'nci  Lig Kırmızı Grup'ta kümede kalma mücadelesi veren Altay'ın yeni teknik direktörü Yalçın Koşukavak oldu.

Ramazan Torunoğlu, Mesut Toros ve Serhat Güller'in ardından bu sezon dördüncü teknik direktörü görev getiren siyah beyazlılar, Yalçın Koşukavak'la sezon sonuna kadar anlaştı. Yalçın Koşukavak, imza töreninde, "Ben Altay'a baharda değil kışta geldim. Burada ayaz var. Bu ağır yükün altından tek başıma kalkamam. Tüm camia bana destek olmalı. Takımı psikolojik travmanın içinden çıkarabileceğime inandığım için buradayım. Düşme kelimesini kullanmayacağım umudum olmasa görevi kabul etmezdim" dedi.

Altay'a olan borcunu ödemek için zorlu görevi kabul ettiğini dile getiren Yalçın Koşukavak, şöyle devam etti:

"Burada altyapıdan yetiştim. 1982-93 yılları arasında Altay'da kaleciydim. Beni tanımayan, beğenmeyen, yetersiz olduğumu düşünen olabilir. Hepsine saygı duyuyorum. Ancak böyle bir zamanda göreve gelmemin takdir edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu Altaylı olduğunu söyleyen herkesin davası. Altay'ın içinden gelen bir evladına destek veremeyen (Altaylı'yım) demesin. Kişilere değil, kulübe hizmet için görev kabul ettim. Burada olağanüstü hal var. Uzun bir süre evime gitmeyi düşünmüyorum. Takıma yeniden heyecan getireceğim.".

KREDİMİZ YOK

Yalçın Koşukavak, düşme barajının üstünde yer alan Düzyurtspor'un kendilerinden 3 puan önde olduğunu hatırlatırken de şunları söyledi:

"Dezavantajlı bir konumdayız. Üst üste oynayacağımız Göztepe, Gümüşhanespor ve Kırklarelispor maçları çok önemli. Kredimiz yok. 13 haftadır kazanamayan, 8 haftadır gol atamayan bir takımından bahsediyoruz. Kalan 12 haftada en az 5 galibiyet almamız gerekiyor. Geçmişte düşme barajı 33-34 puan olarak görünüyor. Matematiksel açıdan kümede kalmaya garantilemeliyiz."

KAPSAL AÇIKLAMASI

Altay Futbol Şube Sorumlusu Umut Köroğlu ise takımı perde arkasından teknik direktör Reha Kapsal'ın yöneteceği iddialarını yalanladı, "Yalçın hocamız Reha Kapsal'ın uzun süre yardımcı antrenörlüğünü yapmıştır, artık yoluna teknik direktör olarak devam etmektedir. Kapsal'la görüştük fakat bu anlaşmanın kendisiyle ilgisi yoktur" dedi.

Bu arada Yalçın Koşukavak'ın yardımcı antrenörlüğünü Fırat Gül ve İbrahim Günal yapacak. Serhat Güller döneminde çalışan kaleci antrenörü Mustafa Gedik ise görevine devam edecek. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yalçın Koşukavak Mesut Toros Reha Kapsal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title