Haberler

Altan Tan: Yüzde 99 Aday Gösterilmeyeceğim

Güncelleme:

Genel Seçimlerde aday gösterilmeyeceği iddia edilen HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, "Vallahi öyle söylüyorlar. Ben de soruşturuyorum. Yüzde 99 aday gösterilmeyeceğim." dedi.

Haberler.com - Özel / Onur Özcan 7 Haziran Genel Seçimlerinde aday gösterilmeyeceği iddia edilen HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, Haberler.com'a konuştu. Tan, iddiaların yüzde 99 doğru olduğunu, kendisinin de iddiaları soruşturduğunu söyledi.

"VALLAHİ ÖYLE SÖYLÜYORLAR"

Haberler.com ekibinin ulaştığı Altan Tan, "Genel Seçimlerde aday gösterilmeyeceğiniz iddia ediliyor. Bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Vallahi öyle söylüyorlar. Benim de duyumlarım o yönde. Ama kesin liste çıkana kadar bilmiyorum. Ben de soruşturuyorum. 'Doğru' diyorlar. Yüzde 99 aday gösterilmeyeceğim"

"AÇIKLAMALARIM BU KARARDA ETKİLİ OLMUŞTUR"

Altan Tan'a sabah saatlerinde HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'la görüştüğü, bu kararı Demirtaş'ın da kendilerine söylediği iddialarını sorduk. Tan, o iddialara şu aşamada cevap veremeyeceğini söylerken, geçtiğimiz günlerde partiyi eleştirdiği açıklamalarının bu kararda etkisinin olabileceğini, önümüzdeki günlerde her şeyin netleşeceğini söyledi.

O İDDİALAR NEYDİ?

Al Jazeera'nin iddiasına göre aday listelerine son şeklini vermeye çalışan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, sabah saatlerinde aralarında Altan Tan'ın da olduğu milletvekilleriyle görüştü. Demirtaş, milletvekillerine aday gösterilmeyeceklerini bildirdi. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş sabah saatlerinde bu milletvekilleri ile Genel Merkez'deki makamında tek tek görüştü. Daha önce hem seçim sonuçları hem de 6-8 Ekim Kobani eylemleri nedeniyle partisini eleştiren açıklamalar yapan Altan Tan'a yeniden aday gösterilmeyeceğini bildirdi. Demirtaş, ayrıca Hakkari Milletvekilleri Esat Canan ve Adil Zozani, Kars milletvekili Mülkiye Birtane, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Van Milletvekili Nazmi Gür ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ile de görüştü ve parti yönetiminin aldığı kararı bildirdi.

ALTAN TAN PARTİSİ HAKKINDA NELER SÖYLEMİŞTİ?

Altan Tan, geçtiğimiz günlerde partisinin seçim listeleri ile ilgili açıklamalar yapmış, o açıklamalar çok tartışılmıştı. Tan, listelerle ilgili şunları söylemişti:

"Ben basında çıkan listeleri olumlu bulmuyorum, çok sosyalist, Marksist bir çizgide görüyorum. Bunun da çok fayda getirmeyeceğini düşünüyorum."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş Diyarbakır Altan Tan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (361)

ErenMobil-IOS:

Akpye gel nasilsa kardessiniz

2
238
yanıtYanıtla
mersin:

bir MHP li olarak sevmem ama saygı duyduğum bir kişidir

229
0
yanıtYanıtla
Eski bir Tutsak.:

Sende tutmıcan ey hdp Bu marksıst adaylarla kürt halkını Dinsizlişetirerek Kafirane politikaların yerle yeksan olacak.

147
3
yanıtYanıtla
....mobilWeb@haberler.com:

Altan tanin olmamasi hdp nin sonu olur. eğer dindar olanlari dislayacaksaniz size oy yok.

141
7
yanıtYanıtla
yağmurmobilWeb@haberler.com:

Bence HDP kaybeder. TAN anadolu insanı

75
14
yanıtYanıtla
R.ERSOY.:

Sayın Altan TAN bey. seni seçmeselerde sen bizim gönlümüze girdin. istediğin partiden aday olman yeterli zaten . BDP VE CHP den aşırı soldan olma hanginden olursan ol türkler olarak yanındayız.

14
64
yanıtYanıtla
altanmobilWeb@haberler.com:

Altan abi parti kursan zaten yuzde 10u gecersin uzulme. Herseyde vardir bir hayir.

76
0
yanıtYanıtla
zaza:

altan abıyı aday göstermezsenız oy moy alamazsınız bu kadarda solculuk yeter kürtlere ne olduysa solculardan oldu zaten

64
3
yanıtYanıtla
ÜLKÜ OCAKLARINI KAPATMAYA DEVLETİN GÜCÜ YETMEZmobilWeb@haberler.com:

Kürtler baraji gececek mi. Keban barajini gecseler bile karakaya barajini gecemezler.

2
64
yanıtYanıtla
1dostmobilWeb@haberler.com:

Hdp ne kadar iyi insan varsa hepsini devre dışı bırakacak çünkü bunu kendi ilcemizde gorduk calisan bir belediye baskani vardi onu aldilar yerine daha ne konustugunu bilmeyen birini aday yaptilar .yani anlayacaginiz hdp den bir sey olmaz

47
18
yanıtYanıtla
Tüm 361 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title