Haberler

Altan Tan: Ben Eleştirimi Yaparım Ama HDP'den Ayrılmam

Güncelleme:

"Kürt siyasetinde yol ayrımındayız" sözüyle partisini eleştiren HDP'li Altan Tan söylem değiştirerek "HDP bölünmez; zor günler bitene kadar eleştiri yaparım ama yolumu ayırmam" dedi.

HDP'li Altan katıldığı televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı. Altan Tan 'HDP'nin bölüneceği iddialarına; HDP bölünmez; zor günler bitene kadar eleştiri yaparım ama yolumu ayırmam" dedi.

"HDP BÖLÜNMEZ, BAŞKA PARTİ KURULMAZ"

Tan'ın CNN Türk'te Taha Akyol'un programında yaptığı açıklamalar şöyle:

"Tane tane ifade etmeye çalışayım. HDP bölünmez, 5 milletvekili 10 milletvekili parti kursun gibi bir şey olmaz. Ben bugün zor günler bitene kadar eleştiri yaparım ama yolumu ayırmam. Kolay günler olsa yapılabilecek şeyler yapılır. Muhalefetin eleştirilerin, zor günlerde bir gedik açmak için bir farklı halkta bir umutsuzluk, yılgınlık meydana getirmek için olmaz."

'KÜRT SİYASETİNDE YOL AYRIMINDAYIZ' DEMİŞTİ

Tan, Habertürk'ten Kübra Par'a verdiği demeçte son dönemde artan terör saldırıları ve bölgedeki operasyonlarla çözüm sürecinde gelinen noktaya ilişkin, "Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız şu an. Çatışma, iç savaş, devrimci halk savaşında ısrar edenlerle buna karşı olup demokratik mücadeleyi seçenlerin bir yol ayrımı olacak" demişti.

HDP DIŞINDA BAŞKA PARTİ KURULABİLECEĞİNE İŞARET ETMİŞTİ

"PKK'nın yeniden şiddet sarmalına girmesinin hiçbir izahı yok" diyen Tan, "Bu savaş stratejisi devam ederse ve ağırlıklı sol, sosyalist, seküler söylem devam ederse farklı oluşumlar olabilir" diyerek HDP dışında yeni bir parti kurulabileceğine işaret etmişti.

DEMİRTAŞ'IN TAN'A CEVABI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tan'ın sözlerine, "HDP yol ayrımındadır diyenler kusura bakmasın, kendileri yol ayrımındadır. HDP'nin yolu, çizgisi bellidir. Çizgimiz olduğu yerde" yanıtını vermişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Taha Akyol Altan Tan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (19)

):

görüyorsun ya altancığım , pkk seni bile susturdu. demek ki neymiş en başından yanlış gemiye bindin.

15
6
yanıtYanıtla
Ahum:

Kim bu adaam 5 defa okudum bir şey anlamadım ayrıca kim. bu ne iş yapar hdp nin neyi bu altan kalkan adam kim ;)

9
12
yanıtYanıtla
tc:

hdp li olanın ve fataniği olanın müslüman olma ihtimali yok a yakındır

10
7
yanıtYanıtla
norşin:

ALLAH''a şükür müslümanım dinim islam şuanda bile oruçluyum beş dakika içinde namazda kılacam ALLAH nasip ederse haccada gidiyorum bu sene ve çok şükürki HDP liyim sen ne haltsın müslümansan imanını tazele acele

yanıt3
yanıt6
amed:

norşin senin allah ına kurban

yanıt3
yanıt0
HNDKLİ:

bakınca adam gibi duruyor ama değilmiş. . sen biraz daha pisi balığı gibi kenarlarda yüzde sonra derinlere dalarsın. .

8
4
yanıtYanıtla
kasdf:

kafasına sıkmakla tehdit ettiler, sanki bilmiyoruz

10
0
yanıtYanıtla
tarkan:

acıcıkkk utanma arlanma yok bunlarda köçek gibiler

8
1
yanıtYanıtla
karakan:

Abicim; söylem değiştirdi yok ayrılmayacakmış, yok partisinin yanındaymış bunlar hep hikaye şimdi örgüt bunu arayıp senin kafana sıkacağız sülalenide yok edeceğiz demiştir eğer bunun haricinde bir şeyse buna kargalar bile güler. . .

7
0
yanıtYanıtla
123:

ulan örgüt hangi akp li kürt miletvekilinin kafasına sıkmış hele birtane gösterin

yanıt1
yanıt6
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title