Haberler

Altan Kardeşlerin Fetö Soruşturması

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrası tutuklanan gazeteci yazar Ahmet Altan, hakimlik savunmasında, "Bu ülkedeki bir yazar, sadece bir savcı mantık dışı nedenlerle tutuklanmasını istedi diye tutuklanırsa, bu o ülkenin hukuk sistemine, devletin ciddiyetine ve bu ülkeyi yönetenlerin bu ülkeyi yönetme kabiliyetlerine karşı bir hareket olur.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrası tutuklanan gazeteci yazar Ahmet Altan, hakimlik savunmasında, "Bu ülkedeki bir yazar, sadece bir savcı mantık dışı nedenlerle tutuklanmasını istedi diye tutuklanırsa, bu o ülkenin hukuk sistemine, devletin ciddiyetine ve bu ülkeyi yönetenlerin bu ülkeyi yönetme kabiliyetlerine karşı bir hareket olur." dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından tutuklanan Altan'ın, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinde yaptığı savunmanın detayları ortaya çıktı.

Suçlamaların ne olduğunu kavrayamadığını ve hukukun eylemlerle ilgilenmesi gerektiğini belirten Altan, "Hukuk suç olan bir eylemi saptar ve kanıtlarını ortaya koyar. Ben öyle bir davayla karşı karşıyayım ki dehşet verici bir suçlama var ama en küçük bir kanıt yok." dedi.

Mahkeme salonunda arzu ve çabalardan çok kanıtlarla konuşmak gerektiğini, hukukun ve hukukun temelini oluşturduğu devletin ciddiyetinin ve gücünün belgelerde ve kanıtlarda olduğunu dile getiren Altan, şöyle devam etti:

"Hakkımdaki suçlamayla ilgili bir tek kanıt yok. Hakkımdaki suçlamayla ilgili bir tek kanıt olamaz. Bu binadaki bütün savcılar bir araya gelse benim terör örgütünün üyesi olduğuma, bir hükümeti gayri demokratik bir biçimde devirme çabasında bulunduğuma dair bir tek kanıt bulamaz. Bütün hukuk sistemine, bu adliye binasına, bu adliye binasında çalışan bütün hukukçulara şunu söylüyorum; Hakkımda tek bir kanıt bulunmuyor."

Bir terör örgütü üyesi olduğuna dair kanıt bulunmadığını ve hayatının 35 yılını yazıya vermiş bir insanın bir terör örgütüne üye olması ihtimali bulunmadığını savunan Altan, mahkemenin sadece kendi iyiliği için değil, ülkenin hukuku ve adaletin güvenirliği, yargı ve yargıçlara olan güven açısından tutuklama talebini reddetmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Altan'ın avukatı Veysel Ok da "Müvekkilimin kaçma şüphesi yoktur. İstanbul savcılığına kendimiz geldik, kaçan kaçar. Türkiye'nin en önemli yazarının kaçma şüphesi olduğunu düşünmek abesle iştigaldir. Adli kontrol hükümleri yeterlidir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ahmet Altan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title