Haberler

Altaç: "Her Şey Eğitim İle Başlar"

Güncelleme:

Eğitmen kimliği ile de öne çıkan ve eğitime özel bir önem veren Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, eğitmenleri ağırladı.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç Eğitimcileri ağırladı. Altaç'ı makamında Ergani Eğitim Bir-Sen Başkanı Can Çuçi ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Altaç, eğitime ciddi manada önem verdiklerinin altını çizerek şunları kaydetti:

"AK Parti hükümeti olarak eğitime çok büyük bir önem veriyoruz. Türkiye'de eğitim kalitesinin her geçen gün artıyor. Öğrenmek, öğretmek ve bu millete hizmet etmenin önemini hepimiz çok daha iyi biliyoruz. Tabi sadece öğrenmek değil, bu öğretim kurumlarını oluşturmak, öğretim kurumlarına yatırım yapmak, gelecek nesillerin en iyi yetişmesi hepimizin görevidir. Türkiye'nin dünyada lider ülke konumuna gelmesi için eğitim alanında ciddi yatırımlara imza atması gerekiyordu ki biz bunu başardık. Ülkemizin dört bir tarafından eğitim ataklarına devam ediyoruz, eğitimde iddialıyız, hükümetimiz yıllık bütçeden en çok payı eğitime ve sağlığa harcıyor. Bizim temel amacımız gençlerimizi geleceğe nasıl hazırlayacağımızdır. Toplumları biçimlendiren eğitimdir, eğitimsiz bir toplum kuru bir ağaca benzer, nasıl ki kuru ağaçtan bir fayda alamazsınız eğitimsiz bir toplumda gelişemez. Bu gün itibari ile ülkemiz Ak Parti hükümetleri ile 13 yıllık zaman diliminde eğitim de inanılmaz bir şekilde çıtayı yükseltti, derslik sayısı arttı, öğrencilerimize artık ücretsiz kitap dağıtılıyoruz, ülkemiz artık birçok bilim adamı yetiştiriyor ve dünyada söz sahibi bir ülke haline geldi. Bu da bizim eğitime verdiğimiz değeri ortaya koyuyor. Diyarbakır da 2002 yılında bu yana birçok okul inşaatına imza attık, okul inşaatlarının yanında öğrencilerin barınma ihtiyacını da gidermek için projeleri bir bir hayata geçiriyoruz"

Ergani Eğitim Bir-Sen başkanı Can Çuçi ise eğitimde kaliteyi artırmak adına çözüm arayan bir sendika olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Biz Eğitimin sorunlarına birebir çözüm arayan, eğitimle ilgili çözüm odaklı sendikayız. Üyelerimize sosyal yönden sahip çıkıyor ve destekliyoruz. Diyarbakır ve Ergani'de eğitim alanında kendisi ifade eden en iyi sivil toplum örgütüyüz. Tabi Ak Parti hükümetlerinin eğitim kalitesini açık bir şekilde görüyoruz. Eğitim insanoğlunun olmazsa olmazıdır."

Kaynak: Temsilci / Yerel

Aydın Altaç Diyarbakır Ak Parti Ergani Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title