Haberler

Alt İşverenlerin İşçilik Giderleri

İŞ Konfederasyonu Kayseri Temsilcisi ve HİZMET-İŞ Sendikası Şube Başkanı Serhat Çelik, Resmi Gazete'de yayımlanan Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hi·zmet Alımlarında Toplu I·ş Sözleşmesi·nden Kaynaklanan Fi·yat Farkının Ödenmesi·ne Dai·r Yönetmeli·k'te yapılan değişiklikleri olumlu karşıladıklarını bildirdi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Kayseri Temsilcisi ve HİZMET-İŞ Sendikası Şube Başkanı Serhat Çelik, Resmi Gazete'de yayımlanan Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hi·zmet Alımlarında Toplu I·ş Sözleşmesi·nden Kaynaklanan Fi·yat Farkının Ödenmesi·ne Dai·r Yönetmeli·k'te yapılan değişiklikleri olumlu karşıladıklarını bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, teşkilatlanma yaptıkları şirketlerin Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikasına yetki verdiklerini, fakat bir yılın altında kaldığı için toplu iş sözleşmelerinde herhangi bir gelişme sağlanamadığı için yürütülemediğini belirtti.

HAK-İŞ Konfederasyonunun girişimleri sonucu ihale sürelerinin bir yıldan az kaldığı gerekçesiyle yapılamayan toplu iş sözleşmelerinin girişimleri sonucu değiştirildiğini öne süren Çelik, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Bundan sonra Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik gereği kamu işveren sendikalarının yetkilendirilmelerine rağmen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetki belgesinin verildiği tarih itibariyle ihale sözleşmesinin bitimine bir yıldan az süre kaldığı gerekçesiyle kamu işveren sendikaları tarafından yürütülmeyen ve tüm maddeleri Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan toplu iş sözleşmeleri için de fiyat farkı ödenir' şeklinde değişiklik yapılmıştır. HAK-İŞ olarak kamuda çalışan taşeron işçilerin tamamının kadroya alınmasıyla ilgili ilk günden beri mücadelemiz devam ediyor. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesinde hükümetin ve muhalefetin vermiş olduğu sözler ve vaatlerin takipçisi oluyoruz. Aynı zamanda sendikamıza üye olan işçilerin toplu iş sözleşmeleriyle ilgili sorunları çözmeye çalışıyoruz."

Çelik, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 7 Kasım 2013 tarihinde üyelik işlemlerini başlattıkları taşeron firmalardaki üyelerinin o günden bugüne birçok sıkıntılarının çözümü noktasında adımlar atılmasını sağladıklarını ifade etti.

Çelik, şunları kaydetti:

"Taşeron firmalardaki üyelerimizin yıllık ücretli izin, kıdem tazminatı, toplu iş sözleşmesinden doğan farkın ödenmesiyle ilgili henüz bir yönetmelik, kanun yoktu. HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Aslan'ın ve sendikalarımızın girişimleriyle adım adım yol aldık. Çok şükür bugün taşeron firmalarda çalışan arkadaşlarımızın birçok sorunu çözüldü. 13 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle toplu iş sözleşmesindeki bir engel daha kalktı. Şu anda bütün prosedürleri tamamladıktan sonra Yüksek Hakem Kurulundan toplu iş sözleşmelerimiz çıkıyor. HAK-İŞ olarak Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikasıyla yasal prosedürün ilk 60 günlük süre içerisinde toplu iş sözleşmelerin anlaşılarak yürürlüğe girmesi hususunda genel merkezimiz tarafından girişimler yapılıyor. Bu girişimlerden netice alırsak bir yıla yaklaşan toplu iş sözleşme süreci kısa zamanda tamamlanacaktır. Çünkü süreç uzayınca üyelerimiz haklı olarak sabırsızlanıyor."

Gelişmeleri olumlu karşıladıklarını belirten Çelik, "Bundan sonra yapılması gereken tüm taşeron çalışanlarına kadro verilmesidir. Umut ediyoruz ki tüm taşeron şirketlerde çalışan arkadaşlarımız kısa zaman içerisinde kadro alırlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title