Haberler

Als Hastası Baba, "Buz" Değil Çare İstiyor

Kahramanmaraş'ta, 13 yaşındaki kemik erimesi hastası oğluyla sıkıntılı günler geçiren ALS hastası baba, kafalardan aşağıya buzlu su dökmenin bir çözüm olmadığını, onun yerine hastalara destek olunması gerektiğini belirtti.

Saçaklızade Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk babası 50 yaşındaki İbrahim Aksen'e, geçirdiği rahatsızlık sonucu gittiği hastanede ALS hastalığı teşhisi konuldu. Bir süre tedavi gören Aksen'in, sonuç alınamayınca sağ kolu tutmaz hale geldi. Eşi Elif Aksen'in yardımı olmadan yataktan bile kalkamayan Aksen, yemeğini de eşinin yardımıyla yiyor.

Ailenin 13 yaşındaki oğlu Mustafa Aksen ise kemik erimesi hastalığından dolayı anne ve babasının üzüntüsünü bir kat daha artırdı.

Eşi ve çocuğuna hizmeti esirgemeyen Elif Aksen de kafalardan aşağıya buzlu su dökmenin hastalar için bir çözüm olmadığını savundu.

İbrahim Aksen, gazetecilere yaptığı açıklamada, başından buzlu su kovası dökenlere tepki göstererek, borçlarını ödeyebilmesi için kendisi ve kemik erimesi hastalığı bulunan en küçük oğluna çözüm bulunmasını istedi.

Geçtiğimiz yıl inşaatta çalışırken rahatsızlanarak gittiği hastanede ALS hastası olduğunu öğrendiğini belirten Aksen, şunları söyledi:

"ALS hastası olduğumu öğrendikten sonra başladığımız tedaviden sonuç alamadım. Evde yatağa bağımlı hale geldim. Çok zor durumdayım. Allah kimseyi böyle bir hastalıkla imtihan etmesin. Elimdeki her şeyi harcadım. Şimdi hiçbir dayanağım yok. 13 yaşındaki oğlumu okutmak için dahi hiçbir dayanağım yok. Oğlum da kemik erimesi hastası. Oğlumun eğitim masraflarını bile karşılayacak durumum yok."

Son günlerde gündemde olan ALS hastalığına dikkat çekmek için yapılan buzlu desteğin hiçbir işe yaramadığını savunan Aksen, dökülen buzlu suyun hastalara hiçbir çaresinin olmadığını ve kampanyaya karşı olduğunu belirtti.

Aksen, hastaneden 4 kez heyet raporuna başvurmasına rağmen sonuç alamadığını ifade ederek, "Heyet yüzde 40 iş göremez raporu verdi. İtirazlarıma rağmen heyet raporunda da sonuç alamadım. En son hastaneden yüzde 76 rapor almama rağmen bu kez de SGK kabul etmedi. Son çarem duyarlı vatandaşlarımızdan yardım istiyorum. Benim gibi tüm hastalara yardım etsinler. Sayın Cumhurbaşkanım ve Başbakanımın sesimi duymasını istiyorum" diye konuştu.

Aksen'in eşi Elif Aksen ise oğlu ve eşinin hastalığından dolayı maddi ve manevi sıkıntılı günler geçirdiklerini söyledi.

Eşinin hastalığı yüzünden evlerinin taksitini bile ödeyemez hale geldiklerini kaydeden Aksen, "Tüm birikimlerimizi de tükettik. ALS hastalarına destek olmak isteyenler kafalarına su dökeceklerine bizlere yardım etsinler" dedi. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title