Haberler

Als Hastası Antrenörün Anlamlı Hediyesi

ALS hastası olan Batmanlı eski futbolcu ve antrenör Metin Kanağı, ALS Derneği tarafından kendisine hediye edilen akülü tekerlekli sandalyeyi, yine bu hastalıkla mücadele eden iki yetim kardeşe hediye etti.

ALS hastası olan Batmanlı eski futbolcu ve antrenör Metin Kanağı, ALS Derneği tarafından kendisine hediye edilen akülü tekerlekli sandalyeyi, yine bu hastalıkla mücadele eden iki yetim kardeşe hediye etti.

Batman Petrolspor'da spora başlayan ve birçok kulüpte futbol oynayan Kanağı, jübilesinin ardından teknik direktör olarak çeşitli kulüplerde görev aldı. 15 ay önce Batman'ı Bölgesel Amatör ligde temsil eden Gercüş Bağlarspor'u çalıştırdığı dönemde ALS-MNH hastalığına yakalanan Kanağı, şimdi yaşamını yatağa mahkum sürdürüyor.

Kanağı'nın eşi Melek Kanağı, yatağa mahkum olup, bilgisayara bağlı bir şekilde yaşamını sürdüren eşinin ALS hastası olduğunu öğrendiğinde yıkıldığını söyledi.

Eşinin tedavisi için Ankara ve İstanbul'da çeşitli doktor ve hastanelere gittiklerini belirten Kanağı, hastalığın 15 ay önce konuşamama ile başladığını anımsattı. Konuşması daha da ağırlaşıp sol elde uyuşmaya başlayan eşine ALS hastalığı teşhisi konulduğunu anlatan Kanağı, hastalığın, bedensel olarak kasların işleyememesi olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Beynin omuriliğe gönderdiği bir iletim var. O iletimde olan madde eksik salgılandığı zaman iletim eksik kalıyor, kaslar hiçbir şekilde çalışmıyor. Metin'in hastalığı normal ALS hastalarına göre hızlı ilerledi. Şu an hiçbir şekilde hiçbir kasını hareket ettiremiyor. Yeme, içme, nefes almada güçlük çekiyor. Bu süreçte ALS Derneği'ne müracaat ettik. ALS Derneği Başkanı İsmail Gökçek de Metin gibi ALS hastası. O da Metin gibi eski bir futbolcudur. Onlarla iletişime geçtik, ihtiyacımız olan yatak ve sandalyeyi temin edip gönderdiler."

Akülü sandalyesini, kendisi gibi ALS hastası kardeşlere bağışladı

Kanağı, ALS hastası iki kardeşin tekerlekli sandalye ihtiyacı olduğunu eşi Metin Kanağı ile paylaştığını ve eşinin de ALS Derneği tarafından kendisine hediye edilen akülü tekerlekli sandalyesini onlara bağışlamak istediğini anlattı.

Bunun üzerine yetim kardeşlere sandalyeyi verdiklerini dile getiren Kanağı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Metin tedavi sürecinde oturmada, nefes almada biraz zorluk çekiyor. Bu sürecin ne kadar devam edeceği belli değil. Hasta iki kardeşin olduğunu ve onların da kas hastası olduğunu, sadece annelerinin onlara baktığını ancak zorlandığını öğrendik, Durumu Metin'e söyledik. Bunun üzerine Metin, 'Ben arabayı onlara vermek istiyorum, şu an zaten ben kullanamıyorum. İleri ki zamanda kullanabilirsem, kısmet olursa bir şekilde temin ederiz. Şu an onların benden daha çok ihtiyacı var' dedi ve öyle karar verdik."

Söylemek istediklerini bilgisayar aracılığı ile hem yazılı hem sözlü olarak ifade eden Metin Kanağı, yardımda bulunmasının nedeninin eşi olduğunu kaydederek, "Yardımcı olmamızın sebebi eşimdir. Kendisi çalışmasaydı bir insanı mutlu edemezdik. Başta Allah'a teşekkür ediyorum ki bana böyle bir eş nasip etti" açıklamasında bulundu.

Yetim kardeşler artık dışarı çıkabilecek

Babalarının 10 yıl önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi ile yetim kalan Zübeyir Şen (16) ve Hüseyin Şen (13) kardeşler, akülü tekerlekli sandalyeye sahip olunca büyük sevinç yaşadı.

Devlet tarafından kendilerine bağlanan engelli maaşı ve annelerine verilen bakıcı parası ile geçimlerini sağlayan yetim kardeşler, Metin Kanağı'ya dua etti.

Kanağı ailesine teşekkür eden anne Muhsine Şen ise çocukları için bir akülü tekerlekli sandalyeye daha ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Batman Petrolspor Gercüş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title