Haberler

Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Cömert Açıklaması

"Üretime ara veren fabrikamız çiftçilerimizin yeteri kadar pancar ekimiyle inşallah yeniden üretime başlar"

Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Fikret Cömert, "Üretime ara veren fabrikamız çiftçilerimizin yeteri kadar pancar ekimiyle inşallah yeniden üretime başlar" dedi.

Cömert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda Trakya'da yaklaşık 600 bin ton şeker pancarı ekilirken, bu rakam 2013 yılında 33 bine kadar düştüğünü bu nedenle fabrikanın üretimine ara verdiğini belirtti.

Çiftçilerin yeniden pancar ekimine yönelmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Cömert, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şeker fabrikamız tarıma dayalı sanayi kuruluşu olarak Cumhuriyetin ilk şeker fabrikası ve tarımın gelişmesinde önemli görevler yüklenmiştir. Türkiye ekonomisine katkı sağlayan fabrikamız ne yazık ki artık eski katkıyı sağlayamıyor. 608 işçinin çalıştığı fabrika sayesinde her yıl 1 milyon lira bölgeye giriyordu. Fabrikanın kapanması demek bölgenin büyük bir ekonomik değere sahip bir gelir kaynağının yok olması demektir. Üretime ara veren fabrikamız çiftçilerimizin yeteri kadar pancar ekimiyle inşallah yeniden üretime başlar. Çiftçilerimiz tekrar şeker pancarı ekerlerse fabrikanın kapanmasının önüne geçerler." - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Trakya Bölgesi Alpullu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title