Haberler

    Alptekin'den Rüşvet İddialarına Yanıt

    2012 Londra Olimpiyatları Şampiyonu Milli Atlet Aslı Çakır Alptekin için yapılan rüşvet suçlaması ve Dünya Anti Doping Ajansı WADA'nın raporunda yazılanlar büyük yankı uyandırdı ve etkileri de büyük olacak görünüyor.

    Eşi ve antrenörü İhsan Alptekin Doğan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "WADA'dan her an düzeltme bekliyoruz. Biz kimseyle anlaşma yapmadık, 35 bin Euro'yu da vermedik" diyerek yeni bir süreç başlattı.

    Eski WADA Başkanı Richard Pound, spor hukukçusu Richard McLaren ve Alman emniyet görevlisi Günter Younger'ın hazırladığı raporda, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkanı Lamine Diack'ın oğulları, dopingin üstünü örtmek için Aslı Çakır Alptekin'den para istedi" iddiasında bulunmuştu. Raporda ayrıca doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıl müsabakalardan men cezası alan 2012 Londra Olimpiyatları şampiyonu Aslı Çakır Alptekin'den, test sonuçlarının üstünü örtmek için para istendiği de yer aldı.

    OLAYIN GELİŞİMİ

    "Lamine Diack'ın oğulları Papa Massata Diack ve Khalil Diack, Aslı Çakır Alptekin'den para isteyerek IAAF disiplin yönetmeliğini çiğnemiştir. Ayrıca biyolojik pasaportta tespit edilen dengesizlikleri örtbas edebileceklerini söyleyerek de suç işlemişlerdir" denilen raporda, Papa Massata Diack'ın, Aslı'nın kulübünden 2 temsilciyle Monaco'da buluşarak önce 650 sonraysa 300 bin avro rüşvet istediği ancak teklifin reddedildiği kaydedildi. Papa Massata Diack ile İstanbul'da gerçekleşen görüşmede ise Aslı'nın 100 ila 250 bin avro arasında bir meblağı ödemeye razı olduğu ve bunun 35 bin avrosunu da peşin olarak verdiği paylaşıldı.

    ALPTEKİN: "WADA'DAN HER AN DÜZELTME BEKLİYORUZ"

    Aslı Çakır Alptekin cephesinden ilk yanıt geldi. Eşi ve antrenörü İhsan Alptekin DHA'ya konuşarak; "WADA'dan her an düzeltme bekliyoruz. Biz kimseyle anlaşma yapmadık, 35 bin Euro'yu da vermedik" dedi.

    WADA'da yanlış bilgiler bulunduğu ve yanlış duyuru yaptıklarını söyleyen İhsan Alptekin "Bu sabah kendileri ile konuştuk, her an gerekli düzeltmeyi yapmalarını bekliyoruz. Raporlarından kimseyle anlaşmadığımızı ve 35 bin Euro da ödemediğimizi çıkaracaklar" şeklinde bilgi vererek bütün camiaya ve basına ışık tutacak açıklamalar yapmış oldu.

    Şimdi gözler WADA'nın sunulan raporda düzeltme yapıp yapmayacağına çevrildi.

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Lamine Diack Aslı Çakır Londra Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title